***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Haziran 2009 Salı

TEKİRDAĞDAN KISA KISA

Yeğen Çakıcı’ya gözaltı

Halen cezaevinde bulunan Alaaddin Çakıcı'nın yeğeni O.Ç ile beriberindeki 2 kişi, ''Tehdit, Darp, Hürriyetten Yoksun Bırakma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçları iddiasıyla Çorlu'da gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Alaaddin Çakıcı'nın yeğeni O.Ç (39), Çorlu'da faaliyet gösteren bir inşaat firmasının proje çalışmalarını yapan inşaat mühendisi M.S'ye alacağı karşılığı olarak toplam 10 bin liralık 3 adet çek verdi. M.S'nin, hatır çeki olarak verildiği iddia edilen çekleri kullanması üzerine, çeklerden 1'i, bir şirket tarafından paraya çevrildi. Bunun üzerine O.Ç. inşaat mühendisi M.S'den çeki ödemesini istedi. M.Ç'de çekin karşılığını ödedi. Ödemeden sonra, Çorlu Emniyet Müdürlü Asayiş Büro Amirliğine gelen M.S, şikayette bulundu. O.Ç. ile beraberindeki C.O. (33) ve A.K (36) gözaltına aldı. O.Ç'nin şirketinde yapılan aramada iki adet tabanca ele geçirildi. Büroda bulunan ve kayıt yapan cihaza da el konuldu. Gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından ''Tehdit, Darp, Hürriyetten Yoksun Bırakma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' iddiasıyla Çorlu Adliyesine sevk edildi.


Ev ve iş yerlerini su bastı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Çorlu'da aniden başlayan sağanak nedeniyle vatandaşlar, iş merkezleri ve binaların altında yağmurun etkisini kaybetmesi için uzun süre bekledi. Yağış, şehir içi trafiğinde sıkışıklığa ve yer yer aksamaya neden oldu. Hıdırağa, Silahtarağa, Sağlık ve Havuzlar mahalleleri ile Bulvar Yolu'nda çok sayıda ev ve iş yerinin giriş katlarını su bastı. Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, su baskınlarına vidanjör ve itfaiye araçlarıyla müdahale etti. Hıdırağa Mahallesi sakinleri belediye yetkililerini eleştirerek, kendilerine yardımcı olmaya çalışan polis ekipleriyle tartıştı.


Fabrikaya yıldırım düştü !

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, yıldırım isabet etmesi sonucu bir fabrikada yangın çıktı. Çorlu Deri Organize Sanayi'nde faaliyet gösteren bir deri fabrikasının çatı katına yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. İtfaiyeye haber verilmesi üzerine Çorlu Belediyesi'ne ait itfaiye araçları olay yerine gelerek, yoğun uğraşlar sonucu yangını söndürdü. Yangında fabrikada çalışan 4 işçi dumandan etkilenerek, Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Köyde baz istasyonu protestosu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Türkücü köyü sakinleri, köyde baz istasyonu kurulan arsayı GSM şirketine kiralayan kişiyi protesto etti. Köy meydanında toplanan 50 kişilik grup, baz istasyonu kurulması için arsasını kiraya veren, Naim Deliorman aleyhinde bir süre slogan attı. Deliorman, kendisini protesto eden grupla zaman zaman sözlü tartışmaya girerek gruptan haklarını hukuki yollardan aramalarını istedi. Köy sakini Selahattin Karakaya ise, baz istasyonunun kaldırılması için köylüden topladığı 212 imzayı Çorlu Kaymakamlığı'na ilettiğini söyledi. Grup, protestonun ardından dağıldı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...