***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Haziran 2009 Salı

Yılmaz İçöz Toprağa Verildi


Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi salonunda yapılan törende, İçöz'ün Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine kırmızı güller konuldu ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Namık Kemal Bölge Tiyatrosu oyuncularından Murat Başyazgan, İçöz'ün öz geçmişini okuyarak meslek hayatından kesitler sundu.
Murat Başyazgan, İçöz'ün cumhuriyetin 10'uncu yıl kutlamalarının yapıldığı gün Adana'nın Kozan ilçesinde doğduğunu, tiyatro yaşamına daha çocuk yaştayken mahalle arkadaşlarına Karagöz-Hacivat gösterileri yaparak başladığını söyledi.
İçöz'ün modern Türk tiyatrosunun kurucusu Muhsin Ertuğrul'dan yönetmenlik ve aktörlük dersleri de aldığını ifade eden Başyazgan, 1969 yılında kuruculuğunu üstlendiği ve genel sanat yönetmenliğini yaptığı Tekirdağ Namık Kemal Bölge Tiyatrosu'nda bugüne kadar 100'ü aşkın tiyatro oyununu sahneye koyduğunu belirtti.
Başyazgan, sunumu sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Meral Özdemir de Tekirdağ Namık Kemal Bölge Tiyatrosu'nun kurucusu İçöz'ün aynı zamanda 45 yıldır kutlanan Kiraz Festivali'nin de mimarı olduğunu anımsattı.
Yılmaz İçöz'ü, ''büyük sanat adamı'' olarak nitelendiren Özdemir, ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
İçöz'ün öğrencilerinden Bilgin İpek ise gözyaşlarıyla konuşabildi. İpek'in, İçöz'ün en çok sevdiği ''Sahnede Öksüz Replik'' şiirini okuması dinleyenleri duygulandırdı.
Törene Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkan Vekili Meral Özdemir, İl Emniyet Müdür Vekili Gökhan Seven, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İnlek, Yılmaz İçöz'ün eşi Mualla İçöz, kızları Aysun ve Berna, torunları, sevenleri ve öğrencileri katıldı.
Vali Kemelek ile törene katılanlar, İçöz ailesine başsağlığı diledi.
Toprağa Verildi
Geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Yılmaz İçöz (76) için Orta Cami'de tören düzenlendi.
Törene, İçöz'ün ailesi, yakınları ve öğrencilerinin yanı sıra Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut katıldı.
İçöz'ün cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından Tekirdağ Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Yılmaz İçöz Kimdir?
1933 yılında Adana'nın Kozan ilçesinde dünyaya gelen İçöz, 1959 yılında Namık Kemal Bölge Tiyatrosunu kurdu.
Kuruculuğunu üstlendiği tiyatronun yönetmenliğini de yapan Yılmaz İçöz, 76 yaşında geçirdiği mide kanaması sonucu İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesinde öldü.
İçöz'ün kurduğu Namık Kemal Bölge Tiyatrosu, ''en uzun ömürlü amatör tiyatro'' özelliği dolayısıyla 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

KAYNAK:ÇORLU KENT

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...