***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Kanınızı sivrisineklere değil, Kızılay’a bağışlayın, hayat kurtarın

Raid, Kızılay’la
Hayat Kurtarmak İçin Yola Çıktı
Haşerelere karşı ürünlerinin açık ara lider markası Raid’in Kızılay işbirliğiyle 16 Haziran -7 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlediği gönüllü kan bağışı kampanyası bütün hızıyla devam ediyor.
Johnson Wax’ın haşere pazarında açık ara lider olan Raid markasının tam teşekküllü hale getirerek Kızılay’a bağışladığı son model otobüsün, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki illeri ve sahil beldelerini kapsayan kan bağışı kampanyası Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Yaz aylarında azalan kan bağışını artırmak ve kan bağışının önemini anlatmak için gerçekleştirilen proje kapsamında “Raid-Kızılay Otobüsü”nün, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Mersin, Adana gibi büyük illerin yanı sıra Bodrum, Marmaris, Didim, Fethiye ve Erikli gibi tatil beldelerinde görev yapması planlandı. Raid’in, kampanya için tasarlatıp Kızılay’a bağışladığı otobüste kan alımı ve saklanması için gerekli olan her türlü ekipman hazır bulunuyor ve aynı anda 4 kişi kan bağışı yapabiliyor. Özel olarak dizayn edilen ve teknik özellikleriyle Türkiye’de bir ilke imza atan “Raid-Kızılay Otobüsü”nde Kızılay personeli 3 ay boyunca kan bağışında bulunmak isteyenlere hizmet verecek. “Kanınızı Sivrisineklere Değil, Kızılay’a Bağışlayın, Hayat Kurtarın” sloganıyla Raid sponsorluğunda gerçekleştirilen kampanyada, 3 ay içinde 12.500 ünite kan toplanması hedefleniyor. Bu süre içinde toplanan kanlar, ihtiyacı olan binlerce kişiye umut ışığı olacak.
16.08.2009 Pazar günü saat 13:00-21:00 arası otobüs Keşan ilçesine bağlı Erikli sahilinde Keşan Belediyesinin desteğiyle gönüllü kan bağışlarını kabul edecek.
Konuyla ilgili konuşan Johnson Wax Genel Müdürü Ahmet C. Baktır, bir insanın hayatı boyunca 3 ünite kanının sivrisinekler tarafından emildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Raid Sineksavar ürünlerimiz için gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk kampanyası sayesinde toplumumuzda kan bağışı bilincini yükseltmeyi ve özellikle yaz aylarında azalan bağışları artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek düzenlenen bu kampanyaya herkesi katılmaya davet ediyoruz. Umarız yakın gelecekte başka firmalar da bizi takip edecektir.”
Kampanya hakkında bilgi veren Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de, “Dünyada artık firmaların sadece kar amacıyla hareket etmesi mümkün değildir. Firmalar bulundukları ülkelerin sosyal sorunlarına kayıtsız kalamaz. Raid markası, içinde büyüdüğü toplumun kan sorununa kayıtsız kalmadığını Türk Kızılayı ile birlikte binlerce kişinin hayatını kurtararak gösterdi. Bu davranışın diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını diliyorum.” dedi.
TÜRKİYE’NİN YILLIK KAN İHTİYACI 1.5 MİLYON ÜNİTE
Bir ülkenin kan ve kan bileşenleri açısından kendine yeterli hale gelebilmesi için genel nüfusa göre kan bağışı oranının yüzde 5 civarında olması gerekiyor. Ülkemizde son verilere göre bu oran yüzde 1.5 civarında. Sadece İstanbul ilinin yıllık kan/kan komponenti ihtiyacının ortalama 550 bin ünite, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının 1.5 milyon ünite olduğu düşünüldüğünde bu oranın ihtiyacı karşılayamayacağı açıkça görülüyor.
SİVRİSİNEKLER VE SİVRİSİNEKLERDEN KORUNMA HAKKINDA
Sivrisinekler 30 milyon yıldan fazla bir süredir var ola gelmiş, bu süre içinde insanları bulup ısırmakta uzmanlaşmıştır. Sivrisineklerin asıl tercihi insanlar değil, kuşlardır. Diğer hedefleri ise
kemirgenler ve büyük memelilerdir. Yani bir sivrisinek sizi hedef seçtiyse, bilin ki yakın çevresinde kuş veya başka memeli hayvan bulamamıştır.
Sivrisineklerin üç farklı algı sistemi bulunmaktadır. Bunlar, kimyasal, görsel ve sıcaklık algı sistemleridir. Sivrisinekler karbondioksidi ve laktik asidi 36 m uzaklıktan algılayabilirler. İnsan
teri içinde bulunan bazı kimyasallar da onlar için çekicidir. Giysilerinizin rengi etrafla kontrast taşıyorsa ve hareket halindeyseniz iyi bir hedef oluşturmaktasınız. Sivrisinekler sıcaklığı da çok iyi algıladıkları için (kızılötesi ışık) yakınlarındaki memelileri ve kuşları çok rahat algılarlar. En
aktif oldukları zaman güneş doğuşu ve batışındadır. Yapılan bir araştırmada, dolunay dönemlerinde sivrisinek aktivitilerinde 500 kattan fazla artış olduğu gözlemlenmiştir.
Yalnızca dişi sivrisinek ısırır. Isırdığı esnada salgıladığı tükürüğünde kanın pıhtılaşmasını önleyici proteinler bulunmaktadır. Az da olsa tükürüğün ısırığın üzerinde kalmasından dolayı vücudun bağışıklık sistemi devreye girer burada şişme, kaşınma ile sonuçlanan alerjik bir reaksiyon oluşur. Sivrisinekler sıtma, Lyme hastalığı, ansefalit, Dengue ateşi, fil ayağı gibi birçok hastalığa neden olur.
Johnson Wax A.Ş. Hakkında: Merkezi ABD’de bulunan, 120 yıllık bir aile şirketi olan SC Johnson, 1985 yılından bu yana Türkiye’de Johnson Wax A.Ş. olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Johnson Wax A.Ş. Türkiye hızlı tüketim ürünleri pazarına ilk olarak haşere ürünleri Raid® ve Baygon®, hava tazeleyici ürünleri Glade® ile adım attı. Bu markaları zamanla her biri kendi kategorisinde pazar lideri olan sinek kovucu OFF!®, mutfak temizliği ve hijyeninde kullanılan Mr. Muscle®, tuvalet temizliği ve hijyeni ürünü olan Duck®, yer ve mobilya bakımı için Pronto®, hava temizleyici Oust® izledi. 110 ülkede faaliyet gösteren, dünyada 12.000 çalışanı bulunan SC Johnson, bulunduğu ülkelerde yeni pazarlar yaratarak, ilk ve farklı olmanın avantajlarını kullanarak markalarına büyüme olanakları sağlamayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...