***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Aralık 2009 Çarşamba

Filistine yardım konvoyu Türkiye topraklarında..

Malkara’dan Gazze’ye yardım eli
• Geçtiğimiz günlerde İpsala gümrük kapısından yurda giren konvoyu Malkara
Belediye Başkan Yrd. Recep Erol ve Meclis üyeleri karşıladı.
27 Aralık 2008 tarihinde İsrail, Gazze’ye saldırılarını başlattı. İsrail’in havadan, karadan ve denizden yürüttüğü saldırıda her türlü silah savunmasız Filistin halkı üzerinde kullanıldı. 500’ü çocuk 1500 insan hayatını kaybetti.
Gazze kentinin harabe görüntüsü, enkazlardan çıkan bebek cesetleri tüm dünyada duyarlı insanların yüreğini yaktı. Savaş sonrası Filistin halkının yaralarının sarılmasına izin verilmedi.
GAZZE’DE YAŞANAN İNSANİ DURUMA DİKKAT
ÇEKMEK İÇİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE
İNSAN HAKLARI KURULUŞLARI HAREKETE GEÇTİ
Kuşatma ve ambargonun kaldırılmasını sağlamak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla İngiltere İşçi Partisi lideri ve Londra Eski Belediye Başkanı George Galloway’ın organizatörlüğünde Londra’dan yola çıkan özgürlük konvoyu Fransa, İtalya ve Yunanistan üzerinden geçerek 15 Aralık 2009 Salı günü İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı.
MALKARA HEYETİ SINIR KAPISINDA
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen ilaç yüklü 78 araçtan oluşan özgürlük konvoyunu karşılamak üzere Malkara ilçesinden Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erol, Belediye Meclis üyeleri Hasan Eğilmez ve Hasan Baysak’tan oluşan heyet İpsala’ya geldi.
Heyet, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya adına konuklara ikram edilmek üzere 350 kişilik meyve suyu ve sandviçlerden oluşan gıda paketlerini (İHH) İnsan Hak ve Hürriyetleri, İnsani Yardım Vakfı Başkan V. Yavuz Dede’ye teslim etti.
TÜRK HALKI HER ZAMAN FİLİSTİN HALKININ
YANINDA YER ALARAK DUYARLILIĞINI
GÖSTERMEKTEDİR
Yürüyüş ile İsrail kuşatması altındaki Gazze’ye tüm dünya ülkelerinin dikkatini çekmek istediklerini ifade den İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan V. Yavuz Dede, bu organizasyonla Türkiye’den kısa bir süre zarfında otobüsler, kamyonlar, ambulanslar, çöp kamyonları, yemek TIR’ı ve binek otomobillerden oluşan 63 aracın bağışlandığını ve bunların Gazze halkının hizmetine verileceğini kaydetti.
Konvoy 27 Aralık’ta Gazze’ye ulaşmayı hedefliyor.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...