***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Haziran 2009 Cuma

ÇORLU MÜFTÜLÜĞÜNDEN YAZ KURAN KURSLARI


Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından her yaz düzenlenen Kur`an Kursları bu yılda 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt 2 ay sürecek olan ve 22 Ağustos`ta sona erecek olan kurslara ilginin bir hayli yoğun olmasını beklediklerini kaydetti. Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından her yıl yaz döneminde düzenlenen Kur`an kurslarının bu yılda ilçe merkezi ile bağlı belde ve köylerdeki camiler ile resmi Kur`an kurslarında başlayacağını söyleyen Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt; “22 Haziran günü başlayacak kurslar, 22 Ağustos`ta sona erecek. Hafta içi her gün saat 10:00`da başlayacak kurslarda 13:00`e kadar eğitim verilecek” dedi.
Kurslarda Kur`an-ı Kerim`i güzel okumanın yanı sıra kursa gelecek öğrencilere pratik hayatta erdemli, ahlaklı kazanım elde etmeleri için bilgiler aktaracaklarını kaydeden Müftü Söğüt; “Kurslarımızın tek şartı öğrencilerin ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olmaları. İlköğretim 5. sınıfı bitirmiş olan her öğrenci kendisine en yakın camiye giderek kurslara katılabilir bunun dışında herhangi bir şart yok” diye konuştu.
Müftü Söğüt sözlerini şöyle sürdürdü; “Kurslarda, ibadet alışkanlığı kazandırmak, kötülük ve ahlaksızlıklardan uzak durmak, vatanını, milletini seven, dini ve milli değerleri ön planda tutan gençler yetiştirmek için görevlilerimiz Kur`an kurslarında yer alıyor. Kurslarımız gerek müftülük birimleri gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dönem dönem denetleniyor

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...