***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Temmuz 2009 Pazar

SENDE BU VATANIN EVLADISIN İYİ DÜŞÜN...(SAMET AKSOY-KÖŞE YAZISI)

Uyan ey Türk evladı otuz kupona alınmadı bu vatan, her gün bıktık televizyonlarda şehit haberleri duymaya, sahip çık bu vatana.
Onlar dağda nöbet tutarken, sen Taksimde eğlencedesin, onlar yeşil giyerken sen baştan aşağıya kalitesin, onlar vatanı korumak uğruna günlerce aç uykusuzken sen gece alemler de eğlencedesin, onların eli silah tutarken kurşun sıkarken sen elindeki martinin yanında ne alsam başka diye düşünürsün bunları değil vatanını şehidini askerini düşün.
Sorarım sana, Türkiye’de en çok şehit verdiğimiz yer neresi, bilemezsin ama desek Türkiye’de en çok eğlenilebilen mekan neresi diye hemen söylersin.
Baba parasıyla yan gelip yatan insan düşün bakalım, askerde düşmanla çarpışan vatan kuzusunun çektiği çileyi derdi tasayı, sen burada rahatsın altında son model araban, cebinde babanın verdiği paralarla kaç kere ağladın sen şehidine kaç kere düşündün o şehidin ailesini annesini babasını, kardeşini.
Düşün bakalım silah altında gazi olan ağabeylerini, ayağını, kolunu kaybeden vatan için kan döken ağabeylerini gece yatağına yatarken iyi düşün.
Sosyete çocuğu, sende her Türk evladı gibi askerlik görevini yaptın evet için rahat ama unutma yine arkanda baban vardı.
Şimdi sen yatağında böyle rahat uyuyorsan unutma ki o dağdaki vatan evladı sayesinde uyuyorsun, sana böyle güzel bir vatan cennet mavisi bir deniz bırakan o savaşlarda şehit düşmüş kore gazisi dedelerinin kıymetini bil ve en önemlisi Türkiye’nin dört bir yanında cephelerde savaşmış, vatanı, devleti, milleti için büyük mücadeleler vermiş, kendinden sonra gelecek nesili düşünerek canını hiçe sayan o büyük insan ve bir daha onun gibi birisinin şu vatana gelmeyeceği tek kişi olan Mustafa Kemal Atatürk’ü düşün ve her gece dua et, doğuda senin için, vatanı, milleti, devleti için çarpışan vatan bekçileri için ve yaşamının, hayatının kıymetini bil …

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...