***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Ekim 2009 Cumartesi

Ağa, deve yüküyle para getirdi

Selim, ağalık bedelini deve üzerinde geldiği Belediye önünde, Sedefçi'ye heybe içinde teslim etti. Harçlık dağıtımında arbede çıktı.
648 ve 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, ağalık bedelini deve üzerinde geldiği Edirne Belediyesi'nin önünde, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye heybe içinde teslim etti.
HARÇLIK DAĞITIMINDA ARBEDE YAŞANDI
Cuma namazını Selimiye Cami'nde kılan Kırkpınar Ağası Selim, cami çıkışında Türk bayraklarıyla süslenmiş deveye bindi. Selim, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara şeker ve para dağıttı. Bu sırada şeker ve para almak isteyen vatandaşların arasında kısa süreli arbede yaşandı. Selimiye Cami ve Edirne Belediyesi arasındaki yaklaşık 200 metrelik yolu deve üstünde gelen, Kırkpınar Ağası Selim, Edirne Belediyesi önünde, Belediye Başkanı Sedefçi tarafından karşılandı. Ağa Selim, 250 bin lira ağalık bedeli ve ağalık bedelinin yüzde onu tutarındaki, Türkiye Güreş Federasyonu payı olan 25 bin liranın içinde bulunduğu heybeyi Sedefçi'ye teslim etti. Sedefçi de, 275 bin liranın bulunduğu heybeyi sırtlanarak, ağa Selim'le birlikte belediyeye girdi. Sedefçi, belediye meclis salonunda yaptığı basın toplantısında, Selim'in ağalık bedeli ve Türkiye Güreş Federasyonu payı olan 275 bin lirayı getirdiğini söyledi.
“BEN DE AĞAMDA BADİRELER ATLATTIK”
Kırkpınar'ın gurur, şeref ve onur olduğunu ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti: ''Kırkpınar Türk'ün gururu, onuru, alın terinin sergilendiği yerdir. Kırkpınar'da adetler, gelenekler, şeref ve onur yaşar. Bunu yaşatanların başında Edirne Belediyesi gelmektedir. Değerli Kırkpınar ağası tek başına ihaleye girerek, 50-60 bin liraya alacağı ağalığı 250 bin lira bedelle alarak jest yapmıştır. Başımızdan çok şeyler geldi geçti, ben de ağamda badireler atlattık. Ancak, onurla şerefle bu işi yapmaya devam ediyoruz. Onur, şeref ve namusumuzla karşınızdayız. Halkımızı, Cumhuriyetimizi, Kırkpınar'ı seviyoruz.''
SEDEFÇİ FEDERASYONA YÜKLENDİ
Belediye Başkanı Sedefçi, federasyonun aldığı payın doğru olmadığını düşündüğünü bildirerek, ''Bu alınan pay Kırkpınar'a verilen değerin göstergesi. Güreşlere hakem göndermek, burada gelip güreşleri izlemek federasyon başkanlığı yapmak değildir. Federasyon, katkı yapmalıdır. Federasyon gelecek sene inşallah haraç olan parayı almaz ve Kırkpınar'a katkı yapar'' dedi. Kırkpınar Ağası Selim de, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin gündeme gelmesi amacıyla, deveyle gelme yolunu seçtiğini belirtti.
KAYNAK:www.22haber.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...