***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Ekim 2009 Cumartesi

Çorlu Şehit Hüseyin Camii Açıldı




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Hıdırağa Mahallesi`nde yaptırılan Şehit Hüseyin Camii düzenlenen törenle açıldı.
Caminin açılışına Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Tekirdağ İl Müftüsü Ahmet Okutan, Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ve çok sayıda davetli ile mahalle sakinleri katıldı.
Şehit Hüseyin Camii`nin açılışında konuşan Tekirdağ İl Müftüsü Ahmet Okutan, camilerin Allahü Teala`nın yer yüzündeki evi olduğunu ve Kabe`nin birer şubesi konumunda bulunduğunu belirterek;Mahallenizdeki bu camii hepinizin emeğiyle oluşmuştur. Bu ortak noktada buluşmamızı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Caminin yapımında birçoğunuzun emeği de geçti. Sayın Kaymakamımızın, müftümüzün ve yöneticilerimizin emekleri var. Diyanet İşleri Başkanımızla görüşmelerimde hep bu camiden bahsetti. Diyanet İşleri Başkanlığımızın en fala yardım ettiği cami şu anda bu camimizdir dediDaha yoğun ibadet edebilmek, ortak noktada buluşabilmek, daha güzel kaynaşabilmek ve yapmacık farklılıkları bir kenara atıp ortak noktada buluşabilmek için Şehit Hüseyin Camii`ne imam kadrosu verildiğini de sözlerine ekleyen Müftü Okutan; Gördüm ki bir tane sınıf ayarladınız ve Kuran Kursu açacaksınız. Müftümüz konuyla ilgili olarak bir bayanı görevlendirmiş. Bir hoca da ben tayin edeceğim iki tane hocamız burada ders verecekler. Yalnız bu derslere bayanların ve çocukların katılımını bekliyoruz. Lütfen hanımlarınızı ve çocuklarınızı camiye gönderinşeklinde konuştu.
Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt de yaptığı konuşmada camini yapımına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile Başını Vermeyen Şehit Hüseyin Camii açıldı. Açılışın ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.



KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...