***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

24 Temmuz 2009 Cuma

SİGARA YASAĞI YENİ UYANIKLAR TÜRETTİ


Dumansız Hava Sahası uygulaması kapsamının genişlemesi ile beraber kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklanması kahvehane, birahane ve restoran işletmecilerinin tepkisine neden oluyor. Sigara yasağı nedeniyle mekanların boşaldığını savunan işletmeciler, yasağı fırsat bilen uyanıkların sigara içme bahanesi ile dışarıya çıktıklarını ve geri dönmediklerini söylediler.
Çorlu`da Gölcük Meydanı`nda bulunan 3 – 5 Bira Salonu`nun işletmecisi Mustafa Biçer sigara yasağından fena halde etkilendiklerini ve devam etmesi durumunda kapıya kilit vurma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklarını söyledi.
Sigara yasağının mekanı bir anda boşalttığını söyleyen Biçer; “Yasak dolayısıyla asılması zorunlu olan uyarı afişlerimizi astık. Kül tabaklarını masalardan topladık. Şimdilerde ise sigara yasağını fırsata çeviren uyanıklarla uğraşıyoruz. Zaten işler durma noktasında, yasak nedeniyle kimse gelmiyor. Gelenlerden bazıları da hesap ödemeden gidiyor” dedi.
Sigara yasağı nedeniyle sigara içmek için dışarıya çıkan müşterilerin içkilerini masada bıraktığını ve geri dönmediğini söyleyen Biçer; “İçeriye gelen müşteriler iki ayrı masaya oturmuşlar. Sigara yasağını bahane ederek dışarıya çıktılar bir daha da geri gelmediler. Biz sigara yasağının peşinde mi koşacağız, işimize mi bakacağız, sigara içmeye çıkanları mı gözetleyeceğiz. Paraları peşin istediğimiz zaman da olmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.
Mustafa Biçer, boş kalan mekanın duvarlarına sigara yasağını gösteren afişleri astıklarını bu afişlerin yanına da sigara fırsatçıları yüzünden ücretlerin peşin alınacağını gösteren afişler astıklarını söyledi.

HABER VE FOTO:SERDAR ŞAHİN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...