***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

24 Temmuz 2009 Cuma

İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği Sünnet Şöleni renkli görüntülere sahne oldu

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Sünnet Şöleni mükemmel bir organizasyonla son buldu. Sosyalleşme ve halkın içine inme adına son yıllarda gözle görülür somut çalışmalar yapan İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda yaptığı Uçurtma Şenliği’nin ardından gerçekleştirdiği Sünnet Şöleni ile 27 çocuğun erkekliğe ilk adımı atmasını sağladı.
14 Temmuz Pazartesi günü İl Emniyet Müdürlüğü himayesinde Rumeli Tıp Merkezi’nde sünnet ettirilen 27 çocuk için 23 Temmuz Çarşamba akşamı sünnet şöleni düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü’nün gezilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile başlayan muhteşem şölen, Ahmet Cevdet Paşa Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Edilen dua ve dileklerle son bulan Mevlid-i Şerif’in akabinde ise Kırklareli Merkez İlçe’de sünnet olan çocuklar için konvoy düzenlendi.
Il Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sünnet şöleni boyunca çocuklar, en mutlu günlerinden birini yaşadı. Polis sirenleri eşliğinde Kırklareli Cadde ve sokaklarında yapılan konvoya Kırklarelileri de el sallayarak, çocukların ve ailelerin mutlu ve gururlu gününe ortak oldu. Bir saati aşkın bir süre gerçekleştirilen konvoyun ardından sünnet şölenin gerçekleşeceği, Polisevi Sosyal Tesisleri’ne geçildi.
Saat 20:00’da başlayan ve Havuz başında gerçekleştirilen sünnet şölenine; Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Özyılmaz, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. E. Ziya Çetintaş, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Sanayi ve Ticaret Müdürü Gültekin Hadi, Il Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Ilçe Emniyet Müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu’nun konuşması ile program başladı. Canbazoğlu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; ”Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplu sünnet şölenine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gecenin düzenlemesinde bize emeği geçen değerli mesai arkadaşlarıma ve Tatsan helva sahibi Ismet Kadaifçi’ye, Dere Tavukçuluk sahibi Mehmet Sağ’a, İstanbullu iş adamı Okan Koşar’a, Toktarlar market sahibi Suat Toktar’a, Süzülmüş Kardeşler Süt Ürünler Şakir Süzülmüş’e, Maksimum Alışveriş Merkezi sahibi Bülent Özdağ’a, teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sünnet erkek çocukların erkekliğe bir ilk adım atışı olarak değerlendiriliyor. Ben ailelerine askerliklerini de görmelerini, sağlık sıhhat ve mutluluk içerisinde onların geleceklerini birlikte paylaşmalarını temenni ediyorum. Bu akşam buraya gelen bütün katılımcılara bizlere onur verdikleri için teşekkür ediyorum. ”dedi.
İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu’nun konuşmasının ardından sünnet olan çocuklara hediyelerini sırasıyla Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Özyılmaz ve Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu verdi.
Sünnet olan çocuklara verilen hediyelerin ardından Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz ve AKP Il Başkanı Yurdaer Ulus da çocuklara para dağıttı. Sünnet olan çocuklara dağıtılan hediye ve paraların ardından program müzik şöleni ile devam etti. Şölende sahneye ilk olarak İstanbullu sanatçı Ebru Düzgü çıktı.
Söylediği birbirinden güzel, pop, slow ve hareketli parçalarla konukları coşturan yetenekli sanatçı, ardından yerini Il Mahalli İdareler Müdürü ve usta şair Aleaddin Ikican, Neyzen Hakan Konyar’ın Ney’i eşliğinde “Anne“ ve “Baba” şiirlerini seslendirdi.
Şiirlerin okunmasının ardından Ses sanatçısı Seda Iskar sahne aldı. Birbirinden güzel hareketli şarkıyı seslendiren İskar özellikle sünnet çocukları ve ailelerinin büyük beğenisini topladı. Il Emniyet Müdürlüğü tarafından bir ilki gerçekleştirilen Sünnet Şöleni havai fişek gösterisi ile devam etti.
Havai Fişek gösterisinin ardından Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Özyılmaz, şölenin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, Il Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Özyılmaz’ın konuşmasının ardından şölen son buldu.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...