***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

24 Temmuz 2009 Cuma

BASINDA SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ 101. YIL DÖNÜMÜ

Basında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümü dolayısıyla Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Türkiye Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Şahin Kömürcü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Mustafa Yardımcı Türk Basını'ndan Sansürün Kaldırılışını ve gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramları'nı kutladı.
TÜ Rektörü Prof. Dr. Duran, gazetecinin en önemli görevinin doğru ve tarafsız haber vermek olduğunu ifade etti.
Duran, gazetecinin hem olay hem de kamuoyu arasında olduğunu bildirdiği kutlama mesajına şöyle devam etti: ''Gazeteci hem yargıç hem taraftır, hem haber ileten, hem vatandaştır. Çoğu zaman gazeteciler kamuoyunu aydınlatma görevi yerine getirirken, zor çalışma koşulları, baskı ve tehditler, sansürle karşı karşıyadır. Onları mesleklerini yılmadan, bıkmadan ve usanmadan yerine getirmeye iten en büyük neden ise yurttaşlık bilincidir.
Gazetecilerin olmadığı bir dünya yanlışların düzeltilemediği, gerçeklerin topluma sunulamadığı bir dünya olurdu ki, her iki halde de dünya yaşanmaz bir hale gelirdi. Türk basınında sansürün kaldırılması olarak bilinen Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın, aynı zamanda ''Lozan Barış Antlaşması'nın'' hayata geçirildiği 24 Temmuz'da kutlanması büyük önem arz etmektedir.''
Edirne Vali Yardımcısı Aslaner de, basında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, basının hem denetim, hem de yönlendirici görevlerinin olduğunu belirtti.
Aslaner, Türk basınında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümünü ve tarafsız, dürüst, objektif, meslek ahlaklarına bağlı zor bir görev üstlenen fedakar gazetecilerin günlerini kutladığını bildirdi.
TBSF Başkanı Kömürcü de demokrasinin ve çok sesliliğin, anayasal hak ve özgürlüklerin güvencelerinden birisinin de basın özgürlüğü olduğunu bildirdi.
Kömürcü, kutsal ve meşakkatli bir işi layıkıyla yerine getirmeye çalışan gazetecileri tebrik ettiğini ve 24 Temmuz Basın Bayramını kutladığını belirtti.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETB Başkanı Mustafa Yardımcı da yayımladığı mesajında, basın ve yayın alanındaki çalışmalarını tarafsızlık anlayışı ve meslek ilkelerinden ödün vermeden sürdüren gazetecilerin basın bayramlarını kutladığını kaydetti.
Kaynak : www.trakyanethaber.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...