***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

24 Temmuz 2009 Cuma

EGD Başkanı Sarılarlı Basın Bayramını Kutladı

Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Derya Sarılarlı, Demokratik Hayatın Vazgeçilmez Unsurlarından, Haber Alma Ve Yayma Özgürlüğünün En Etkili Aracı Olan Basının, Demokrasinin Yaşamasını Ve Gelişmesini Sağlayan Kurumların Başında Geldiğini Belirterek, ''Günümüzde Herkesin Bilgiye Ulaşma, Doğrudan Öğrenebilme Ve Kendi Fikirlerini İfade Edebilme Özgürlüğü En Temel Haklardan Kabul Ediliyor'' Dedi.
Sarılarlı, 24 Temmuz Basın Bayramı Dolayısıyla Yaptığı Yazılı Açıklamada, Basının Demokrasinin Yaşamasını Ve Gelişmesini Sağlayan Kurumların Başında Geldiğini Belirtti.
Sarılarlı, Günümüzde Yaşanan Teknik Gelişmelerle Dünyanın Her Yerinden Habere Ulaşmanın Mümkün Olduğunu, Bu İmkanın Kısıntısız Ve Sansürsüz Elde Etmenin İse En Doğal Hak Olarak Görüldüğünü Belirterek, Şöyle Dedi:
''Demokratik Hayatımızın Vazgeçilmez Unsurlarından, Haber Alma Ve Yayma Özgürlüğünün En Etkili Aracı Olan Basın, Demokrasinin Yaşamasını Ve Gelişmesini Sağlayan Kurumların Başında Geliyor. Günümüzde Herkesin Bilgiye Ulaşma, Doğrudan Öğrenebilme Ve Kendi Fikirlerini İfade Edebilme Özgürlüğü En Temel Haklardan Kabul Ediliyor. İlimizde Bulunan Yerel Gazete, Dergi, Radyo Ve Televizyonumuz İle Ulusal Ajansların Temsilcileri Kalabalık Bir Topluluğu Oluşturuyor. Basın Çalışanları Olarak, İlimizde Meydana Gelen Olayları En Hızlı, Doğru, Kişisel Ve Siyasi Amaçlara Alet Etmeden Okurlarına, Dinleyicilerine Ve İzleyicilerine İletme Gayretindeyiz. Bu Doğrultuda, Bazı Arkadaşlarımızın Dile Getirdiği Gibi ''Etik'' Olarak Görevini Yapan Bütün Arkadaşlarımın Bayramını Kutlar, Kendilerine Sağlıklı, Başarılı Ve Bol Haberli Günler Dilerim.''
KAYNAK:EDİRNE TV

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...