***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Kasım 2009 Cuma

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü başarılı operasyonlar yapmıştır

32 ilde yapılan operasyonların başarılı geçtiğini açıklayan emniyet genel müdürlüğü, bu başarılı operasyonların içinde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünü de gösterdi.
KOM Dairesi tarafından, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele alanında bilgi değişimi ve iş birliğini sağlamak, mücadeleyi yeni bir yaklaşımla daha da etkinleştirilerek sürdürülmesini gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen 'Bölge Değerlendirme Toplantısı'nın 7'ncisi Bursa Emniyet Müdürlüğü ev sahipliğinde Acemler Polisevi'nde başladı.
Bursa, İstanbul, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova ile Ayvalık, Bandırma, Edremit, Keşan, Lüleburgaz, Gebze ve Çorlu ilçelerindeki kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubelerinde görevli müdür ve emniyet emirlerinin katıldığı toplantı sona erdi.
Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran KOM Daire Başkanı Ahmet Pek, çetelerle mücadelede Türkiye'nin önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi.
Pek, toplantıların genel amacının, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede nelerin yapılabileceği, nasıl bir yol izleneceği konusunda değerlendirmelerde bulunmak olduğunu kaydetti.
Organize suçlarla mücadelede son yıllarda ciddi bir başarı elde edildiğine dikkat çeken Pek, şöyle devam etti: "Değerlendirmemizi yapıp ileriye dönük olarak neler planlayabiliriz, eksiklerimiz nelerdir, belirlemek amacıyla toplandık.
Organize suçlarla mücadelede son yıllarda ciddi başarı elde edildi. Çünkü mafya tipi organize suç örgütleri hemen hemen yok denecek kadar az kaldı.
Ülkemizde herkes de bunu görüyor. Örgütlü suçlarda ciddi başarı var. Organize suç örgütleri yok denecek kadar az kaldı, çeteler marjinal duruma düştüler.
Amacımız da buydu. Narkotikle mücadelede her gün bir adım daha ileriye gitmek suretiyle ülkemizi temiz hale getirmeye çalışıyoruz.
Burada temel etken arkadaşlarımızın sadece emeklerini ortaya koymaları değil, kalplerini de yüreklerini de ortaya koyarak mücadelelerini bu ölçüler içerisinde yapmaları önemlidir.
Dolayısıyla temel amacımız; ülkemizin huzurlu bir ortama kavuşması." Yılın ilk 10 ayında çetelere yönelik 32 ilde yaklaşık 150 operasyon gerçekleştirdiklerini anlatan KOM Daire Başkanı Ahmet Pek, operasyon yapılan çetelerin çok büyük olmadığını kaydetti.
Çetelerin marjinal gruplara düştüğünü vurgulayan Pek, "Bazen bir mahalleyi zor durumda bırakabiliyorlar bazen bir ili.
Ama ulusal boyutlara ulaşan yapıları kalmadı çetelerin. Biz bunu da istemiyoruz ülkemizin huzur içerisinde olmasını istiyoruz.
Organize suçlarla mücadelede kullandığımız teknikler konusunda da diğer ülkelerden geri değiliz.
Zaten dünyanın herhangi bir yerinde yeni bir teknoloji kullanılsa Türkiye'ye sadece iki gün içerisinde ulaşır, yeter ki paranız olsun." diye konuştu.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...