***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Kasım 2009 Cuma

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI 2009 TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, toplu basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ no: 2009/47) 30.10.2009 tarihli ve 27391 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ kapsamında proje müracaatı yapacak olan yatırımcıların Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir.
Bu Tebliğ kapsamında;
* Bu Tebliğ ile kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyete yönelik yatırımları ile toplu basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
* Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 100.000 Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 500.000 Türk Lirasını geçemez. Desteklenmesi onaylanan projelere hibeye esas proje tutarının % 50 sine hibe yoluyla destek verilir.
* Köylere hizmet götürme birlikleri ile sulama kooperatiflerince; Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak kabul edilen mevcut sulama tesislerinin toplu basınçlı sulama sistemi tesisine dönüştürülmesine yönelik yatırım proje tekliflerinde, hibeye esas proje tutarı 500.000 Türk Lirasını geçemez. Desteklenmesi onaylanan projelere hibeye esas proje tutarının % 75 ine hibe yoluyla destek verilir.
* Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların müracaat süresi tebliğ tarihinden itibaren 60 gün olup, son gün 28 Aralık 2009’dur.
* Yatırım projeleri, 01/12/2010 tarihine kadar tamamlanmalıdır.
* İlimizde uygulanacak projelerde öncelikli konular sırasıyla;
1-Meyve sebze işleme, ambalajlama ve depolama,
2-Su ürünleri ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, ambalajlama ve depolama,
3-Bitkisel ürünlerde işleme, paketleme ve depolama,
Dosya hazırlanması ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü “İl Proje Yürütme Birimi” tarafından gerekli teknik destek sağlanacaktır.
Programla ilgili tüm dokümanlar aşağıda verilen internet adreslerinde erişime açık hale getirilmiş olup, ayrıca tüm dokümanlar proje illerinde basılı olarak, muhtemel yatırımcılara İl Müdürlüğü “İl Proje Yürütme Birimi” vasıtası ile temin edilecektir.
Ayrıntılı bilgi için: Tarım İl Müdürlüğü - TEKİRDAĞ / 263 95 28
www.tarim.gov.tr
www.tedgem.gov.tr
www.tekirdagtarim.gov.tr

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...