***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Kasım 2009 Cuma

Çorlu`da 139 Kişi Organlarını Bağışladı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Organ Bağışı Bürosu`na 139 kişinin başvuruda bulunarak organ bağışında bulunduğu açıklandı.
3 – 9 Kasım 2009 Organ Bağışı haftası nedeniyle organ bağışına dikkat çeken yetkililer, diyaliz hastalarının çektiği zorluğu gören kişilerin mutlaka organ bağışında bulunmak isteyeceğini söylediler. Çorlu Devlet Hastanesi`nde bulun Organ Bağışı Bürosuna ilgili artması gerektiğini beklediklerini kaydeden yetkililer, 2005 yılından bu yana 139 kişinin organ bağışında bulunmak üzere müracaatta bulunduğunu kaydettiler. Organ bağışında istenen iki tanığın işlemleri zorlaştırdığı, bağışçıların tanık getirme zorunluluğu bulunması nedeniyle bağıştan vazgeçtikleri dile getirildi. Organ bağışı ve kadavra doku bağışının vatandaşlara benimsetilmesi gerektiğini belirten yetkililer, halkın bu konuda sürekli olarak bilinçlendirilmesini de istediler. Yetkililer, özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastaların, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa süre içinde kaybettiğini veya hastaların bir kısmının tedavi olabilmek amacı ile yurt dışına giderek organ ve doku nakli olmak istediklerini belirttiler. Ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayısının yetersizliğinin birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine sebep olduğu da bildirildi.
Diğer yandan organ bağışında bulunmak isteyenlerin Çorlu Sağlık Grup Başkanlığı`na da müracaat edebilecekleri kaydedildi. Sağlık Grup Başkanlığı`na 2009 yılı süresince hiç kimsenin bağışçı olarak müracaat etmemesi ise dikkat çekti.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...