***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Kasım 2009 Cuma

Sahneden gönderme yaptı

İki perdelik tiyatro oyunu Eros Pansiyon ile Tekirdağlı tiyatro severlerle buluşan Yalçın Menteş, medyanın gündeminden düşmeyen Karabulut Cinayeti ve Başbakanın Davos’taki ‘One minute’ çıkışına, ince esprilerle sahneden göndermeler yaptı.
Tekirdağ Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından halka ücretsiz olarak düzenlenen ve ünlü tiyatro oyuncusu Yalçın Menteş, Parla Şenol, Özge Erdaşile Kaan Taşaner’in sahne aldığı oynadığı ‘Eros Pansiyon’ adlı komedi oyununu Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerin beğenisine sunuldu.
Eşini doğumda kaybeden ve tüm yaşamını kızına adayan Emekli bir albayın, arkadaşlarıyla tatile gideceğini söyleyerek kendisinden izin alan ancak sevgilisi ile güneyde bir kasabadaki Eros adlı bir pansiyonda kalan kızını, kadın kılığına girerek takibe almasıyla gelişen olayları konu alan 2 perdelik oyun; Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç,Adalet Komisyonu başkanı Ekrem Esin, Jandarma Alay Komutanı Albay ali İnlek ile vali yardımcıları ve Tekirdağlı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
-KARABULUT CİNAYETİNE GÖNDERME-
Türkiye gündemindeki olaylara esprili yaklaşımların yer aldığı oyunda baba rolündeki Menteş, kızının erkek arkadaşına sinirlenerek; “Şeytan diyor, şunun başını kes. Gitar kutusuna koy. Git Etiler'de bir çöp konteynırına at!” diyerek, bir dönem medyanın gündeminden düşmeyen Münevver Karabulut cinayetine gönderme yaptı.
-MENTEŞ’TEN ‘ONE MINUTE ÇIKIŞI’-
Oyunda emekli Albay Ergun Okan'ı da canlandıran Menteş, espri ile karşık yaptığı göndermelerine Başbakan Erdoğan’ın Davos Zirvesi’ne damgasını vuran ‘one minute!’ çıkışını da ekledi.Kızının erkek arkadaşı ile öpüşmesini gören Emekli Albay Ergun Okan (Yalçın Menteş) “One minute” diye bağırarak kızının öpüşmesine engel olmaya çalıştı.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...