***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Kasım 2009 Cuma

Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Törenle Açıldı


Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu tarafından törenle hizmete açıldı.
Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin İl Özel İdaresi İşhanı’ndaki bürosu törenle hizmete açıldı.
Düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsamettin Duman yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Öncelikle, Cumhuriyetimizin 86’ncı yılını kutladığımız bu şanlı günde açılışını birazdan yapacağımız Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimize teşriflerinizden ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve saygıyla selamlıyorum.
Biz şehit yakınlarının her zaman yanında olan yüreği, sevgisi, duyguları bizlerle olan değerli Devletimizin temsilcileri ve saygıdeğer yurttaşlarımız;
Bizler, her birimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimizin aileleriyiz, yakınlarıyız ve Gazileriz. Bugün burada biraya gelmemizde ve Derneğimizin açılışında bizlere gösterdiği ilgi, yardım ve desteğini esirgemeyen başta İlimiz Valisi Sayın Cengiz Aydoğdu’ya ve Garnizon Komutanımıza da minnet ve şükranlarımızı sunmayı bir borç biliriz. Değerli Misafirler; Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna binlerce ailenin ocağına ateş düşmüş, binlerce yavrular babasız, eşler eşsiz, anne ve babalar evlatsız kalmışlar. Yine binlerce ailemizde terör belasından sakat kalmış Gazilerimiz yaşamaktadır. Bu aileler kim için ve neden bu acılara katlanmışlardır? Elbette vatanımız ve bayrağımız için! Ülkemizi idare eden Kıymetli Devlet Büyüklerimizden özellikle acılarımızın tazelendiği bu günlerde yaşadığımız bu unutulması imkânsız acılara daha fazla kulak vermelerini bekliyoruz. Bizlerin acılarını lafla değil, yürekleriyle paylaşmalarını bekliyoruz. Yokluğumuz yoklukları olmalıdır. Acılarımız ve sıkıntılarımız acıları ve sıkıntıları olmalıdır. İşte o zaman yalnız kalmadığımızı ve unutulmadığımızı hissederiz. Bizler her şeyin farkındayız. Kimlerin acılarımızı ve sıkıntılarımızı paylaşıp paylaşmadıklarını çok iyi bilmekteyiz. Ülkemizin her karış toprağı için, Milli değerlerimiz için şehit evlatlarımızın ve Gazilerimizin bıraktığı yerden, bayrağı yere düşürmeden bizler de canımızı feda etmeye hazırız. Ülkemizin her karış toprağı bizim için canımızdan değerlidir.
Mehmet Akif inde söylediği gibi " Sahipsiz Kalan Vatanın Batması Haktır. Sen Sahip olursan bu vatan batmayacaktır." Unutmayalım ki Bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için canımızın ve kanımızın son damlasına kadar şerefli mücadelemiz devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın. Çünkü Her şey Vatan İçindir”
Vali Cengiz Aydoğdu da yaptığı konuşmada; "Şehidin mirası nedir? Şehidin mirası her şeyden önce zaferdir, özgürlüktür, bağımsızlıktır, milli birlik ve beraberliktir. Şehidin mirası birbirimize duyduğumuz sevgidir, saygıdır.
Bu derneğin Kırklareli’nde bu duyguları yaşatan milli birliğimize beraberliğimize katkı sağlayan bir kapı olması dileğiyle, hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Daha sonra Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsamettin Duman açılış kurdelesini birlikte kestiler.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...