***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Kasım 2009 Pazar

Emniyetten Sahte Para Uyarısı Kalpazanlara ‘Bayram’ Yaptırmayın

Tekirdağ ilinin Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen piyasada sahte paranın önüne geçilebilmesi için adeta seferber oldu.

Omurtak Caddesi, Kumyol Caddesi, Aslan Sokak, Şinasi Kurşun Caddedi, Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi, Saray Caddesi ve Atatürk Bulvarı gibi bölgelere faaliyet gösteren alışveriş yerlerinin çevresinde aldığı tedbirleri arttıran Çorlu polisi, esnaf ve vatandaşları sahte para konusunda uyarıyor. Paranın sahte olup olmadığının tespiti için paranın Atatürk resmi bulunan ön yüzü ve arka yüzünde dikkat edilmesi gereken hususları işletme yetkililerine aktaran polisler, para üzerinde bulunan kabartmalara dikkatli bakıldığında görünen Atatürk resmi ve paranın rakamsal değeri ve para üzerinde yer alan şeritler hakkında bilgiler verdiler.
Ekipler, gizli Atatürk resmi ve parlak şeridin de kalpazanlar tarafından kısmen taklit edilebildiğine işaret ederek, parlak orta şerit üzerinde paranın değerini bildiren yazının sahte para ile gerçek parayı ayırt etmede etkili olduğunun altını çizdiler.

Polis ekipleri bayram öncesinde yapılan yüklü miktarlardaki alışverişlerde kullanılan çeklerle ilgili olarak da Bankaların aranarak çekin karşılığının bulunup bulunmadığının sorulması gerektiği tavsiyesinde bulundular.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...