***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Kasım 2009 Pazar

Diyanetten Vekâleten Kurban Organizasyonu

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Kurban Bayramı dolayısıyla vekalet yolu ile kurban kesimi organizasyonu başlatıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, 2009 yılına ilişkin vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin, tüm masraflar dahil 290 TL olarak belirlendiğini söyledi. Müftü Söğüt, vekaletle kurban kesmenin herhangi bir sakıncasının olmadığını ifade ederek; “
Türkiye Diyanet Vakfı'nın, ''Kurbanlarımızla kardeşliğimizi güçlendirelim'' sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, kurbanlar kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde, dini esaslara uygun olarak kesilecek. Türk Diyanet Vakfı’nın vekaletle kurban kesim fiyatının 290 TL olarak açıklandı. Hali vakti yerinde olan ve imkanı olan bütün müminlerin kurban kesimini yerine getirmesi gerekir. Güvenilir kuruluşlara vekalet verilmek kaydı ile kurban kesimi de gerçekleştirilebilir” dedi.

Müftü Söğüt, 26 Kasım 2009 tarihine kadar belirlenen banka hesap numaralarına para yatırabileceklerini kaydederek; “Dileyen, bankalara müracaat edebilir dileyen ise Müftülüğümüze gelerek bu işlemin yapılmasını isteyebilir. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...