***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Kasım 2009 Pazar

Birleşik Metal-İş Sendikası Çorlu Şubesi Açıldı

Birleşik Metal – İş Sendikası Çorlu Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Şube açılışına Sendikanın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak da katıldı.

Açılışta konulan ve Trakya Bölgesi`nden iyi sendikacılar çıktığını söyleyen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu; “Burada görev yapacak arkadaşlarım işçi sınıfına inanan, kendi çıkarlarını düşünmeyen anlayışın temsilcileri olacaktır. İşverenler sendikacılara karşı antipatik bir tavır ortaya koyuyor. Bazı kesim ev ev dolaşıp insanları sendikalardan vazgeçirmeye çalışıyor. Bir ülkede örgütlenme yoksa toplumu siyasi iktidarlar kontrol eder. Dikkat edin kriz de 5 bin yeni milyoner oluşmuş. Krizde yeni zenginler oluşuyor, bankaların karı artıyor fakat olan işçiye oluyor. Herkes bizlere inansın. Buralara kolay gelmedik. Sizler için gece gündüz çalışacağız” dedi.

Serdaroğlu`nun ardından söz alan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da Türk insanının özelliğinin, özellikle 80 ihtilalinden sonra çok değiştiğini dile getirerek; “Türkiye`de yapılan her ihtilal hep sağ iktidarken yapılmıştır ama hep sola vurmuştur. Sağ hükümetler vardır ama hep sol darbeyi yemiştir. 12 Eylül ihtilali çok daha sert bir şekilde sola ve düşünceye zincir vurmuştur. Bizim kendi ortak düşüncemiz daha çağdaş, daha demokratik, laik ve ekonomik olarak geleceğini düşünmeyen toplum yaratmaktır. Bizim istediğimiz, sizin istediğiniz budur. Bu çerçeve içinde, bu şemsiye altında toplanamazsak, dağılırsak hepimizi yerler. Bunun da bir bedeli vardır. Bedelsiz iş olmaz. Hiç kimse kimseye ‘al’ demez, çok uğraşmak gerekecektir. Belki bazı arkadaşlarınız çok eziyet çekecek. Hiç kimse bu yerlere kolay gelmemiştir. Başkanımız bu makama kolay gelmemiştir. Biz de kolay gelmedik, kimse ‘gel buraya’ demedi. Hayatımızın üçte ikisi siyasette geçti. 12 Eylül`den evvel neler verdiğimizi, bedenimizden etrafımızdan neler kaybettiğimizi o gün etrafımızda olan arkadaşlarımız biliyor. Sonunda başarmak istiyorsak muhakkak tırnaklarımızla kazıya kazıya gelmemiz lazım. Zor elde edilen başarıların getirdiği mutluluklar çok büyük olur o bakımdan moraller bozulacaktır, sinirler bozulacaktır ama şu var sizlere öncülük eden başkanlarınız her zaman yanınızda olacaktır. Bizde üzerimize düşen bir görev varsa sosyal demokrat bir düşünceye sahip bir belediye başkanı olarak geçmişte işçilere nasıl sahip çıktıysak yine sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan DİSK Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak da kısa süre içerisinde aranızdan arkadaşların da bulunacağı bir heyetin İsveç`e gideceğini ifade ederek; “İsveç`in nüfusu 8 milyon. Sendikalı işçi sayısı ise 1,5 milyon civarında. Türkiye ise 70 milyonluk ülke sendikalı işçi sayısı 600 – 700 bin civarında. İsveç`te yöneticiler, her şeyi istediğim gibi düzenlerim, sağlık sistemini, ülkeyi istediği gibi yönetirim diyemiyor. Çünkü İsveç`te yaşayan insanların her biri, 3 – 4 – 5 tane ayrı ayrı dernek, kuruluş, sendikalara üye durumda” dedi.

Budak; “Türkiye`nin bu kadar alt üst olduğu, hayat pahalılığının bu kadar yüksek olduğu, işsizliğin bu kadar tırmandığı bir dönemi hiç yaşamadık. Bu kadar umarsız, duyarsız bir siyasi iktidar da yaşamadık. Hükümetlerin başarısı, başarısızlığı, işsizlik, üretim ve ekonominin başarısına bağlı. Çorlu`da 200 bin nüfus var işsiz sayısı 35 bin. 2`yle çarparsanız 70 bin çocuklarıyla hesap ederseniz 100 bin. Toplumun yarısı işsizlik sigortalarıyla falan bugüne kadar getirdi ama bugünden sonrası yok. Onun için hiç kimse siz istemeden, örgütlenmeden, bu örgütlenmeyi ortaya koymadan, merhamete gelip ‘yahu ben Müslümanım bu insanlar benim işçilerim, ben bunlara iyi haklar veriyim’ demez.
Siz örgütlüyseniz, inancınız bir yana inanın, iyi Müslüman olun, ben Müslümanım, işverenim Müslüman bana hakkımı verir diye beklemeyin bu noktada sendikalı olacaksınız. Sendikacılık çalışmak ister, her işyerindeki arkadaşımızı birer sendika çalışanı, örgütçüsü gibi görmek istiyoruz. Benim bu çevrede oturup kalkmadığım bir tek kahvehane girip çıkmadığım sokak, gezmediğim köy yok. Sizin örgütlü olmanız yetmiyor, sizin çevrenizdeki işçilerin de sendikalı, örgütlü olması lazım. Sizin bir fabrikada sendikalı olmanız, sizi korumaya yetmiyor şeklinde konuştu.

Budak sözlerini şöyle sürdürdü; “Toplumun örgütlenmesi lazım. Sermayenin TÜSİAD`ı var. TÜSİAD toplantı yaptığı zaman bütün basın orada. Bunlar veriliyor ama Türk-İş Kongresine Başbakan giderse, DİSK kongresine Bakan giderse gösteriliyor. Bu sizin o ülkedeki etkinliğinize ve egemenliğinize bağlı. Siz cebinizdeki parayla etkin ve egemen olamazsınız ama siz Türkiye`nin üretenleri olarak her an sendikal örgütlülüğünüzle o etkinliği sağlayabilirsiniz.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...