***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Kasım 2009 Pazar

Çorlu`da Doğalgaz Kullanımı Her Geçen Gün Artıyor

Çorlu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (ÇORDAŞ) Genel Müdürü İbrahim Kapucu, kentte doğalgaz kullanımının her geçen gün arttığını belirterek, doğalgaz abone oranının % 50`yi aştığını söyledi.

Çorlu`da doğalgaz çalışmalarına 2005 yılında başladıklarını belirterek; “Aradan geçen 5 yıllık süreç içerisinde Çorlu`da büyük mesafe kat ettik. Bağımsız bölüm bazlı 43 bin, sayaç bazlı da 40 bin abonemiz mevcut. 80 bin aboneye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

2005 yılı süresince 2 bin 861 abonelik işlemi gerçekleştirerek yola koyulduklarını da kaydeden Kapucu; “2006 yılında 13 bin 643 abonelik işlemi gerçekleştirdik en büyük abonelik artışı 2006 yılında yaşandı. 2007 yılında 9 bin 996 yeni abonemiz daha oldu, 2008 yılında da 8 bin 121 abonelik gerçekleştirdik 2009 yılının geride kalan bölümünde de 40 bin abone sayısına eriştik. Çorlu`da ki abone sayısını baz aldığımızda potansiyel abone sayısının % 50`sine ulaştığımızı söyleyebiliriz” diye konuştu.

Isı Yalıtımı Doğalgaz Tüketiminde Yüzde 50 Tasarruf Sağlıyor

ÇORDAŞ Genel Müdürü İbrahim Kapucu ısı yalıtımı ile yıllık yakıt tüketiminde en az yüzde 50 tasarruf sağlandığını da söyledi.
Doğalgazı ekonomik kullanmanın pratik yollarına değinen ÇORDAŞ Genel Müdürü Kapucu; “Yalıtım binalarda ve tesisatlarda ısı kaybını önlemek veya minimuma indirmek için yapılan işlemlerdir ve ülkemizde enerjinin yaklaşık yüzde 29’u bina ısıtmada kullanılmaktadır. Türkiye enerjisinin yüzde 60’ını ithal eden bir ülke olduğuna göre ısı yalıtımı enerjiyi verimli ve etkin kullanmak açısından çok önemlidir” dedi.
Kapucu sözlerini şöyle sürdürdü; “Örneğin binanızda yaptıracağınız bir çatı yalıtımıyla, çatı katı tavanlarında nemlenme ve yoğuşma önlenebilecek, bununla beraber bina ömrü uzayacak, çatı katlarında daha konforlu bir ortam oluşacaktır. Binaların dış duvarlarının ısı yalıtımlı olması neticesinde ise çatlak, kabarma, pullanma, nemlenme ve yoğuşma olmaz. Isı yalıtımı önlemleri, binanın toplam inşaat maliyetinin en fazla yüzde 3'ünü bulmasına rağmen, yıllık yakıt tüketiminde en az yüzde 50 tasarruf sağlamaktadır. Böylece kış aylarında meydana gelen hava kirliliğinin de önüne geçilmiş olacaktır.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...