***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Kasım 2009 Pazar

Çorlu`da Kurban Kesim Yerleri Belli Oldu

Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu kurban bayramı süresince alınacak tedbirleri, uygulanacak kararlar ve yaptırımları belirledi. Komisyon kararlarında Çorlu`da kurban kesim yerleri de açıklandı.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun`un başkanlığında Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, Çorlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Vekili Nedim Testereci, Tarım İlçe Müdürlüğü Veteriner Hrkimi Mahmut Özbezek ve Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Sağlık Teknisyeni Yunis Demirel`den oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonu kurban kesiminin yapılabileceği yerleri belirledi.

Kurban kesim yerleri ile ilgili olarak bilgiler veren Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, Belediye Mezbahası`nın yanı sıra, Emlak Konutları Esentepe Mahallesi Adnan Doğu Caddesi üzerindeki park alanı, Atakent de Rumeli Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı`nda ki park alanı,
Eski Tekirdağ yolu sonu hayvan sayasını önü, Perşembe Pazarı Cemaliye Mahallesi Pazar Yeri Alanı, Sağlık Mahallesi Tonguçlar Camii arkası, Sağlık Mahallesi Işık Caddesi ile Girne Caddesi arası park alanı, Muhittin Mahallesi Bağlariçi 2. Sokak, Ünilever Kooperatifi karşısı park alanı ve Selimiye Camii yanı, Silahtarağa Mahallesi Selimiye Camii yanındaki boş alanın Çorlu`da kurban kesim yerleri olarak belirlendiğini söyledi.

Belirtilen yerlerin dışında kesim yapılmaması için gerekli tedbirlerin de alınacağını kaydeden Müftü Söğüt; “Kesim yerleri dışında özel mülklerinde kurban kesmek isteyenlerin, insan ve çevre sağlığı ile hijyenik kurallara uymalarına, belirtilen şartlara uymayanların ise 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre haklarında gerekli işlemler yapılacak. Kurban kesim yerleri dışında kalan okul veya camii bahçeleri, site veya binalar ile kamuya ait yerlerde park, meydan, sokaklarda, kurban kesimleri yasaklandı. Yasaya aykırı hareket edenler kolluk kuvvetleri tarafından tutanakla tespit edilecek ve tutanak komisyona sunulacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...