***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Kasım 2009 Pazar

AK PARTİ ÇORLU KADIN KOLU BAŞKANI CANDAN VAR “AK PARTİ, “KADINA KARŞI ŞİDDET” MÜCADELESİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYOR” dedi


AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Candan Var, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü” nedeniyle bir açıklama yaptı.
“Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddet” AK PARTİ hükümetlerinin öncelikli konularından biri olmuştur diyen AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Var, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği projelerden söz etti.
2002’DEN BU YANA “AİLE İÇİ ŞİDDET” E YÖNELİK ALDIĞIMIZ MESAFELER…
2003 yılından bu yana, “Kadın Hakları Ve Kadına Yönelik Şiddet” AK PARTİ hükümetlerinin ve parlamentonun öncelikli çalışma konularından biri olmuştur.
Buradan hareketle; Aile Mahkemeleri kuruldu. 17 Mayıs 2004 tarihinde Anayasanın 10. ve 90. maddesinde yapılan değişikliklerle kadın-erkek eşitliği anayasaya girdi.
9 Temmuz 2004 tarihli Belediyeler Kanunu'yla nüfusu 50.000'i aşan belediyelere sığınma evi açma zorunluluğu getirildi.
Sığınma evlerini arttırdık
AK İcraatlar çerçevesinde, SHÇEK ait kadın konukevi sayısı 26’ya yükseldi. Valilikler ve belediyelerce işletilenlerle birlikte ülkemizde toplam kadın konukevi sayısı 52 oldu. Aile danışma merkezi sayısı 42’ye toplum merkezlerinin sayısı ise 79’a ulaştı.
26 Eylül 2004 tarihinde kabul edilen yeni “Türk Ceza Kanunu”nda yapılan düzenlemeyle kadına karşı işlenen suçlar bireye karşı işlenen suçlar kapsamına alındı ve cezalar ağırlaştırıldı.
“Töre ve Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu” çalışmalarına başladı, bu tür cinayetlerin önlenmesi için başbakanlık genelgesi çıkarıldı.
“Ailenin Korunmasına Dair Kanunun" uygulanması için de başbakanlık genelgesi çıkarıldı ve bu konu ile ilgili yönetmelik yürürlüğe girdi.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi ve Ulusal Eylem Planı gibi Yargı Mensuplarını, Polisi, Sağlık Personelini ve Din Görevlilerini kapsayan eğitim projeleri başlatmıştır.

“Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması” başlıklı çalışmalar devam etmektedir.
Başkan Var, özellikle en son hayata geçirilen çalışmalardan biri olan Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün, mağdur kadınların ilk başvuru yapacakları yerlerde kadına karşı şiddetle mücadele eğitimi başlattığını, “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Projesi Protokolü” kapsamında 40 bin 400 karakol polisine eğitim verildiğini hatırlattı.
AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Candan Var: Yapılan düzenlemelerle artık şiddete maruz kalan kadın veya herhangi bir bireyin “etkili bir şekilde” korunacağına olan inancımız sonsuzdur. Ancak AK Parti olarak bundan sonraki çalışmalar elbette ki “şiddetin önlenmesi” yönünde olacaktır, dedi.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...