***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Kasım 2009 Pazar

ÇORDAŞ Genel Müdürü İbrahim Kapucu; “Karbonmonoksit Alarm Cihazı Hayatınızı Kurtaracaktır”

Çorlu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (ÇORDAŞ) Genel Müdürü İbrahim Kapucu, alınacak her türlü güvenlik önleminin sağlık ve yaşam için önemli olduğunu söyledi.

Kombi cihazlarının bakımlarını ve baca bağlantılarını her yıl kontrol ettirmelerini tavsiye ediyorum diyen ÇORDAŞ Genel Müdürü Kapucu; “Daire içinde apartmanda ya da sokakta doğalgaz kokusu duymaları halinde, Acil 187 nolu telefonu aramalarını istiyoruz. Yeni çıkacak olan mevzuatla artık geriye dönük, doğalgaz cihazlarının bakım kontrolü, tesisat kontrolü ve baca temizliği işlemleri zorunlu hale getirilecek. Çalışmalar devam ediyor. Bunların denetlemesi dağıtım firmaları tarafından yapılacak. Karbonmonoksit zehirlenmesinin fakir yanma sonucu oluştuğu biliniyor. Çorlu`da yaşanan karbonmonoksit zehirlenmeleri doğalgaz harici yakıtlardandır. Bunlara kömür sebep olmaktadır. Tavsiyem vatandaşlar bilinçli tüketici olsunlar ve yakıtların kullanım şekline göre hareket etsinler. Bilinçli kullansınlar ve baca temizliği yaptırsınlar” dedi.

Kapucu sözlerini şöyle sürdürdü; “Karbonmonoksit ölçüm cihazı ya da bilinen adıyla alarm cihazı çok pahalı değildir. Her türlü yakıt kullanıcısının evlerine taktırmalarını tavsiye ediyorum. Üzücü olaylar yaşanmadan ufak maliyetlerle alacağımız bu cihaz belki de hayatımızı kurtaracak. Karbonmonoksit alarm cihazı hayatınızı kurtaracaktır. Alınacak her türlü güvenlik önlemi, sağlık için ve yaşam için önemli.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...