***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Kasım 2009 Pazar

ADD BABAESKİ ŞUBESİ 4.800 KĞ ATIK KÂĞIT TOPLADI…


Haber: Metin KARAKUŞ
Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Başkanlığı’nca iki saat içerisinde 4 ton 800 kg atık kâğıt toplandı.
ADD Şube Başkanlığı’nca, saat: 10.30 ve 12.30 arası düzenlenen İlçe Merkezi’nde ki etkinlikte, sisli ve olumsuz hava şartlarına rağmen, ücretsiz araçlarını tahsis eden esnaf, gönüllü Vatandaşlar ve MYO Öğrencileri’nin katılımı ile 4 ton 800 kg atık kâğıt toplandığı açıklandı.
Yapılan etkinlikle İlçede ki amaçlarının vatandaşlara çevre bilincini yerleştirmek olduğunu ifade eden Babaeski ADD Şubesi Başkanı Hüseyin Taşkın, günlük yaşantımızda çöpe atılarak ya da yakılarak boşa harcanan kâğıtların, yeniden değerlendirilmesinin hem çevrenin korunması açısından hem de ekonomik açıdan Ülkemize büyük bir kazanım getirdiğini belirtti.
1 ton kullanılmış kâğıdın tekrar kâğıt üretiminde kullanıldığı takdirde, 17 adet yetişmiş (20 yaşında) çam ağacının kesilmesini, 38,8 ton suyun israf edilmesini, 36 ton sera gazının atmosfere atılmasını, 4800 kw elektrik enerjisinin israf edilmesini, 3–4 metreküp depolama alanının tasarruf edilmesini ve 85 metrekarelik ormanlık alanın tahrip edilmesini önleyeceğini vurgulayan Taşkın, konuşmasında şunları kaydetti.
“Uygulanan bu çalışmada, hedefimiz kâğıttan yapılan mamullerin geri kazanımını sağlayarak, başta ormanlarımız olmak üzere doğal kaynaklarımızı korumak, yok olmasına engel olmaktır. Yaşadığımız çevrenin bize miras değil, bir emanet olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bunun sonucu elde edilen geliri Eğitim-Öğretim alanında başarılı muhtaç öğrencilerimize burs vermek üzere değerlendireceğiz. Kampanya’ya destek veren herkese Yönetim Kurulum adına çok teşekkür ediyorum.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...