***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Mart 2010 Perşembe

VALİ AYDOĞDU, İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE YEMEK VERDİ

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Valiliği tarafından düzenlenen yemekte, İl Genel Meclisi Üyeleri ile bir araya geldi.
İl Genel Meclis Üyeleri ile fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, İl Genel Meclis Üyeleri ile bir araya gelen Vali Aydoğdu, Tarım Müdürlüğü ile meyvecilik ağırlıklı bir projenin olduğunu, bu projenin KÖYDES'ten gelecek veya başka bir kaynaktan gelecek bütçe ile gerçekleştireceklerini ve özel idareye ait gayrimenkullerin satışını düşündüğünü ifade etti.
Vali Aydoğdu yaptığı konuşmada ayrıca;
“Değerli arkadaşlar bereketli bir kış yaşadık. Bizi barajlarımızda güldürdü ama bunun yanında bu kışın ufak tefek maliyeti de oldu. Yeni bir mevsime giriyoruz, yeni bir hasat dönemine, iş dönemine giriyoruz.
Bazı şeyleri paylaşmak istiyorum sizinle. Önümüzdeki Perşembe günkü toplantınızda Tarım İl Müdürümüz sizlere bir sunum yapacak. İlimizle ilgili düşündüğümüz bazı projelerimizi paylaşacağız ve sizin desteğinizi istiyorum. Bu konuda iller bankası genel müdürümüzle de görüştük. İşin o kısmını da tamamladık. Biraz borçlanma desteği ile özellikle meyvecilik ağırlıklı bir takım projeleri hayata geçirelim istiyoruz.
Tarım müdürlüğümüz bir çalışma yaptı ve ilçelere göre hangi ilçede neyi tespit ederiz, neyi yoğunlaştırabiliriz, bunu önümüzdeki aylarda hayvancılıkla ilgili bir çalışma izleyecek.
Birde buğdayda ne yapabiliriz konusunu düşünüyoruz. Onu sizinle de zaman zaman istişare ederiz. O da önümüzdeki aylarda gündemimize gele bilir.
Sayın başkanımızın bahsettiği yollar la ilgili hükümetimiz bu sene yine KÖYDES ile ilgili bir çalışma planlıyor ve bizde oraya dahil olmak istedik. Bunu bakanlığımız ve oradaki arkadaşlarımızla çalışma arkadaşlarımızla görüştük. KÖYDES’ ten destek istedik, hatta diğer vilayetleri de uyardık.
köydes usullerini biliyorsunuz köylere hizmet birlikleriyle, hem ilçe kendi çalışmasını yapacak hem de o köy konseptinde yollarımızın belki tamamını değil ama büyük oranda sıkıntıyı dindireceğimizi ümit ediyorum.
Bunun dışında arkadaşlar hepiniz yakından biliyorsunuz bunu zaman zaman da dertleşiyoruz. Bütçemiz çok kısıtlı, kaynak araştırıyoruz. Kırklareli Özel İdaresinin çok fazla gayri menkulü de yok. Yani atıl duran binalarımız, eski özel idare hizmet binaları hatta belki kullanılmayan yada şu anda vaktiyle yapılmış şimdi şehir merkezinde kalmış bazı lojmanların da değerlendirilmesini düşünüyoruz. Bunlarla ilgili de il genel meclis kararı gelebileceği için sizlere şimdi hem bir haber olarak veriyorum hem de üzerinde düşünmenizi istiyorum. Önümüzdeki günlerde onların atıl durması bize çoğu zaman yük getiriyor. Bunlar devletindir, milletindir.
Katıldığınız için hepinize çok teşekkür eder, hürmetlerimi arz ediyorum. Bu tür toplantıları zaman zaman tekrarlarız inşallah. Çok sık olmamakla birlikte çokta gündemimizin uzağında kalmayacağız. Bazen de belki köylerde yaparız bu tür toplantılarımızı. Hatta il genel meclis toplantısını herhangi bir köyde ziyaret edebilir o şekilde programlarımız da olabilir, bahara doğru.”dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan da, Kırklareli'nin tarihi potansiyelini projelerle marka haline getireceklerini söyleyerek, Vali Aydoğdu’ya bu tür toplantılar düzenlediği ve Kırklareli için ürettiği projelerden dolayı teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...