***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Mart 2010 Perşembe

Çorlu Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Çorlu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede mutlu son. Uzun bir görüşmenin ardından imzalanan iki yıllık toplu sözleşmede çalışanlar taban yevmiye 49 lira oldu. Her yıl için 25 kuruş bu yevmiyeye kıdemlilik zammı eklenecektir.
İmza Törenine Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Serhad Çatalkaya, Belediye İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Uzmanı Hüseyin Durmaz, Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, Belediye İşçi Sendikası temsilcileri ile işçiler katıldı.
Sözleşmeye göre Çorlu Belediyesi işçi çalışanları 49 lira en düşük taban yevmiyenin yanında, her yıl için 25 kuruş kıdemlilik zammı bu yevmiyeye ilave edilecektir. Ayrıca her ay 250 TL. yemek yardımı, her yıl yılda bir kere 750 TL yakacak yardımı, 550 TL giyim yardımı, iki sendika ikramiyesi ikisi de devlet ikramiyesi olmak üzere yılda dört ikramiye. 24 saat çalışanlara yemek yardımı %50 fazlasıyla yapılacaktır. Haftalık çalışma süresi 40 saat olup Cumartesi Pazar tatil.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan sözleşmenin imzalanmasından sonra yaptığı açıklamada ‘Gönlümüz daha iyi şartlarda sözleşme yapmaktan yana ama içinde bulunduğumuz ekonomik durum ortada. Umarım şartlar elverdiği zaman gerekli şekilde sözleşme yaparız. Benim mutluluğum demek sizin mutluluğunuz demek. Sizin mutluluğunuz demek benim mutluluğum demektir. Bildiğiniz gibi hizmet sektöründe çalışıyoruz. Bizler mutlu olursak halkımızda mutlu olur. İmzalamış olduğumuz bu sözleşme hepimize hayırlı olsun.’ Dedi.
Belediye İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Uzmanı Hüseyin Durmaz ‘Sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımızın sözleşme konusunda göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Ünal Başkanın sendikal örgütlülük ve emeğe bakışı tüm yerel yöneticilere örnek olmasını diliyorum. Ülkemizde güvencesiz ve sendikasız çalışan işçilerinde emekten yana olan siyasal partinin iktidarında bu mutlulukları hep birlikte yaşayacağımızı işçilerimize belirtmesi beni çok mutlu etti. Sayın başkana bu anlayışından dolayı da teşekkür ederiz.’
Belediye İş Sendikası Trakya Şubesi Başkanı Aziz Aktay sözleşmenin imzalanmasından dolayı mutluluğunu dile getirirken ‘Çalışan arkadaşlarıma, temsilcilerime sendika yöneticilerime, belediye başkan yardımcılarına, Sayın Belediye Başkanımız Ünal Baysan’a sözleşme sürecinde göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Başkanımız biz işçi emekçilerinin her zaman yanında olmuştur. İmzalamış olduğumuz bu sözleşmenin başta işçi arkadaşlarımıza Belediyemize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim.’
Çorlu Belediyesi çalışanları sözleşme sonucunda maaşlarındaki artışın yansımasının hayata geçmesi sonucunda bir nebzede olsa kendilerini rahatlatacaklarını belirtti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...