***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Mart 2010 Perşembe

MHP Milletvekilleri çıktıkları Trakya turunda Malkaraya geldiler

MHP MİLLETVEKİLLERİ GİTTİKLERİ KÖYLERDE YOĞUN İLGİYLE KARŞILANIYOR
Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ile Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu çıktıkları Trakya turunda geçtiğimiz hafta sonu geldikleri Malkara ilçesinde parti heyeti ile birlikte “Gözsüz, Karacahalil, Elmalı, Balabancık, Sağlamtaş, Müstecep, Ballısüle, Dereköy, Hereke, Yenice ve Vakıfiğdemir” köylerini ziyaret ettiler.
Yaptıkları konuşmalarda, çiftçilerin sorunlarına değinen milletvekilleri Nalcı ve Uslu, MHP olarak Türkiye’yi yönetme sevdasında olduklarını dile getirerek, Trakya’yı karış karış gezip bu düşüncelerini vatandaşlarla paylaşacaklarını söylediler.
Türkiye’de tarım ve hayvancılığın çok önemli bir sektör olduğunu, tarım alanında istihdam edilen insanlarımızın işleri iyi olduğu sürece ülkemizin de o derece kalkınacağını vurguladılar.
TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ KEMALETTİN NALCI; “ÇİFTÇİNİN TOPRAKLARI İPOTEK ALTINDA”
Malkara ilçesine bağlı Gözsüz köyündeki kahvede büyük bir kalabalığa hitap eden milletvekili Nalcı şöyle konuştu; Çiftçilerimiz gerçekten çok zor durumda… Gübre kullanmadan ekim yapıyor. Mazot – ilaç – tohum vb. girdi maliyetlerini karşılamak için topraklarını değerinin çok altında ipotek etmiştir. Çektiği kredi borçlarını ödeyememenin sıkıntısını yaşamakta ve borç batağı içinde yüzmekte olup bankaların elinde iflas etme noktasındadır.
Bu gidişle Trakya çiftçisinin elinde toprak kalmayacak. Yapılması gereken çiftçimize devlet bankalarından kredi verilmelidir. Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla çiftçi borçları yeniden yapılandırılıp, bu tehlike ortadan kaldırılmalıdır.
Köylümüzün bizden istediği lüks bir şey yok. Bu insanlarımızın elinden topraklarını almalıyım” dedi. İktidarın işsizliği körüklediğini ileri sürerek çiftçilerin göçe zorlanmayıp yaşadıkları yörede tutulması gerektiğinin altını çizdi.
Malkara’nın ekonomik sorunlarının çözüme kavuşturulması için gıdaya dayalı sanayinin bir an önce ilçeye getirilmesinin önemine işaret etti. Aksi halde bölgenin ekonomik dengesini bozarsınız” dedi. Gün boyu köy ziyaretlerini sürdüren milletvekilleri vatandaşlarla vedalaşıp geç saatlerde ilçeden ayrıldılar.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...