***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Mart 2010 Perşembe

Aydoğdu Deresi mikrop saçıyor

Tekirdağ Aydoğdu Mahallesi sakinleri, Gündüz sokak’taki açıktan akan derenin hastalık ve mikrop saçtığını anlattılar.
Gündüz sokak sakinlerinden İmdat Ilgın, Cavit Gezer ”Derenin kapatılmasını veya ıslah edilmesini veya yer altına alınmasını istiyoruz. 8 yıldır bu dere başıboş bir halde bu şekilde akıyor. Dereye lağım suları da karışıyor. Yazın sinekten, kokudan, pislikten geçilmiyor. Küçük çocuklarımızı hastalıktan kurtaramıyoruz.”Diye konuştular.
Kışın yağmurdan dolayı sellerin oluştuğuna da değinen semt sakinleri, “Sokaktan geçemiyoruz. Belediyeye ve yetkili mercilere şikâyet dilekçeleri vermemize rağmen hiçbir kimse buranın kapatılması için girişimde bulunmadı. Yağmurların çoğaldığı zaman 10 yaşında bir kız çocuğunu dere alıp götürürken zorlukla kurtarabildik. Akan dere yüzünden kız çocuğu dereye kapılıp gidiyordu.” Şeklinde yakındılar.
Sağlık müdürlüğünden gelen ilaçlama ekiplerinin gelip dereyi ilaçladığını, ama akan dere yüzünden ilaçlamanın hiçbir faydasının olmadığına da vurgu yapan semt sakinleri”. Küçük çocuklarımızı dereden kurtaramıyoruz. Burada oyun oynadıkları için mikrop kapıp hastalanıyorlar. Hatta 10 yaşında bir erkek çocuğu bu yüzden hastanede tedavi görüyor.
Çınarlı Mahallesi ve Papaz çeşmenin pis sularıyla tarlaların suları doğruca bu dereye geliyor. Burada toplanan sular taşmaya sebep oluyor. Eski belediye başkanlarından Osman Tabak zamanında buraya bir köprü yapıldı. Ancak dere kapatılmadı. Tehlike hala geçmiş değil. Biz yetkililerden buranın kapatılmasını veya yer altına alınmasını istiyoruz. Yağmurlar fazlalaştığında burada su baskınları oluyor. Bizlere yetkililerin el uzatarak bu sorunu kökünden halletmelerini istiyoruz” diyerek yetkililerden dilekte bulundular.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...