***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Mart 2010 Perşembe

Edirne'de Doğaya Bin Adet Sülün Salındı


Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül: ''doğaya salınan sülünler hem ekolojik dengeyi koruyor hem de süne ve keneye karşı mücadelede destek sağlıyor'' dedi.
Edirne’de, ekolojik dengenin korunması, kene ve süne ile mücadele için doğaya bin adet sülün salındı. Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğünce, Meriç İlçesi Kavaklı Köyünde doğaya salınacak sülünler için etkinlik düzenlendi. Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül etkinlikte, yaptığı açıklamada, Edirne’ye önceki yıllarda bırakılan sülünlerin doğaya uyum sağladığını söyledi.
Amaçlarının ekolojik dengeyi korumak, bölgedeki hayvan neslinin popülasyonunu artırmak, süne ve keneye karşı daha etkin mücadele sağlamak olduğunu vurgulayan Bülbül, şöyle devam etti: ''Sülünler, hem ekolojik dengeyi koruyor hem de süne ve keneye karşı mücadelede destek sağlıyor. Her yıl özellikle ormanlık alanlara ve akarsu kenarlarına sülün bırakıyoruz.
Edirne’de 5 yılda doğaya 11 bin 400 Sülün bıraktık. Bugün de bin adet Sülün bırakıyoruz. sülünler, ekili arazide bulunan süne ve keneleri yiyerek beslenecek.''
Sülünlerin farklı doğal ortamlara çok çabuk adapte olduklarını bildiren Bülbül, bu kuşları belli bir sayıya ulaşıncaya kadar avlanmasının yasak olduğunu kaydetti. Bülbül, Sülünleri avlayanlara her Sülün başına 450 lira cezası uygulandığını da sözlerine ekledi. Yöredeki vatandaşlar ise süne nedeniyle zarar gören ekinlerini, sülünlerle koruyacaklarını belirtti.
KAYNAK:E.T.V

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...