***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Mart 2010 Perşembe

AKBULUT BUBLAN’LA GÖRÜŞTÜ

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı T.Ziyaeddin Akbulut, Çek Cumhuriyeti Parlamento Heyeti'ni makamında kabul etti.
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı T.Ziyaeddin AKBULUT, TBMM'nin resmi konuğu olarak ülkemizde bulunan Çek Cumhuriyeti Millet Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı Frantisek BUBLAN ve beraberindeki parlamento heyetiyle, İçişleri Komisyonu Üyesi milletvekilleri ile beraber, Komisyon Toplantı Salonu'nda bir görüşme gerçekleştirdi.
Yapılan görüşmede AKBULUT, “Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler her alanda giderek gelişmektedir. Parlamentolarımız arasındaki temasların yoğunlaşmasından da memnuniyet duymaktayız. Avrupa Birliği’ne üyelik sürecimizde Çek Cumhuriyeti’nin bize ilgisi ve desteğine çok teşekkür ediyoruz. Ülkenize geçen yıl yaptığım ziyarette bu yakın ve sıcak ilginizi bizzat gözlemledim. Üyelik sürecimizde bu samimi desteğinizin devamını diliyorum. Türkiye’de sizi ve Heyetinizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.
Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan görüşmede AKBULUT, İçişleri Komisyonu’nun çalışmaları ve Türkiye’nin gündeminde bulunan terör, uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı ve göç ve insan ticareti konularında Türkiye’nin politikası hakkında bilgiler verirken Uluslar arası işbirliğin önemine vurgu yaptı.
Görüşmenin ardından konuk heyet AKBULUT’a cam tabak, AKBULUT ise üzerinde çini işlemeli porselen ve TBMM’yi tanıtan kitap hediye etti.
Daha sonra,TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Tevfik Ziyaeddin AKBULUT, Çek Cumhuriyeti Millet Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı Frantisek BUBLAN ve beraberindeki parlamento heyeti onuruna TBMM Mermerli Salonu'nda öğle yemeği verdi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...