***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Mart 2010 Perşembe

Çorlu Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediye Meclisi, Mart Ayı olağan toplantısı Meclis Toplantı salonunda yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın başkanlığında yapılan toplantıda meclis üyelerine daha önce yazılı olarak tebliğ edilen 10 gündem maddesi ve 3 ilave maddesi görüşülerek karar bağlandı.
Açık Kadrolara Sözleşmeli Personel Alındı
Mart Ayı olağan meclis toplantısında kadro karşılığı sözleşmeli personel konusu görüşüldü. Açık olan 1 avukat ve 3 mühendis kadrolarında çalıştırılmak üzere 4 yeni personelin alınması meclisçe yapılan değerlendirmeler sonucunda oy birliği ile karara bağlandı.
Sağlık İşleri Müdürlüğü Kuruluyor
Çorlu Belediyesi bünyesinde bulunan mezbaha ve hayvan barınağının bulunduğu Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün lağvedilerek Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün kurulmasına karar verildi. Ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne aktarıldı.
Yeni düzenleme sayesinde Çorlu Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak tıp doktoru istihdam ederek hem belediye personeline, hem de halka sağlık hizmetlerini belediyenin imkânlarıyla sunacak.
Kadro Unvan ve Derece Değişiklikleri
Halen Çorlu Belediyesi’nde çalışmakta olan kadrolu personelin olağan kadro ve derece değişiklikleri meclis gündemine alınarak onaylandı.
Gayrimenkul Satış Komisyonu Üyesi Seçimi
Çorlu Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda 2010 yılı içinde satışı yapılacak hacizli gayrimenkul mallar için yasalar çerçevesinde oluşturulacak Gayrimenkul satış komisyonunda görev yapmak üzere Belediye Meclis Üyeleri arasından 1 asil, 1 yedek üye seçilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. Gayrimenkul Satış Komisyonuna asil üye olarak Yusuf Gümüş, yedek üye olarak Muzaffer Aslan seçildi.
Otopark Ücretlerinin Yeniden Değerlendirilmesi Konusu Görüşüldü
Şubat Ayında gündeme alınan otopark ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi konusu meclisçe değerlendirildi. Otopark ücretlerinde halen geçerli olan uygulamanın sürdürülmesi yönünde karar alındı.
Yer Tahsisi Konusu Görüşüldü
Çorlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nin arkasında bulunan kapalı otopark alanında bulun Türkiye Sakatlar Derneği’nin Çorlu Şubesi için yer tahsisi yapıldı. Halen kullanılmakta olan yer, Sakatlar Derneği’nin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığı için yan tarafında bulunan boş dükkân engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere tahsis edildi.
İmar Komisyonunun Raporları Görüşüldü
Çorlu Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Nazmi Aydoğmuş tarafından imar komisyonunun raporları açıklandı. Bu kapsamda askıdaki Sağlık Mahallesi planlarına yapılan itirazlar, İmar Planı değişiklikleri ve İmar Plan notları meclisçe yapılan değerlendirmeler sonrasında kabul edildi.
Aktarma Yapıldı
Bütçesi bulunmayan Hukuk Müdürlüğü’ne, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bütçesi ve yedek bütçeden aktarma yapıldı

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...