***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ocak 2010 Cuma

Zabıta ‘Görevde Yükselme Programı’ Başladı


Marmara Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ‘Zabıta Personeli Görevde Yükselme Eğitimi’ başladı. Program kapsamında, Zabıta Yönetmeliğinde öngörülen eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim seminerleri de veriliyor.
HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞAKN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Programa, Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin zabıta personeli tarafından büyük ilgi var. Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğünün Konferans Salonu’nda sürdürülen program dâhilinde, uzman eğitmenler ve akademisyenler tarafından; 1982 Anayasası, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve İlgili Mevzuat, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 775 Sayılı Gecekondu Kanunu hakkında eğitimler veriliyor.
05 Ocak 2010’da başlayan ve 21 Ocak 2010’a kadar devam edecek etkinliklerde, yönetmelik eğitimlerinin yanında Kurumsal Üyelik Erdemi, Performans Yönetimi ve Stratejik Planlama, Liderlik, Zaman Yönetimi, Karizmatik Yöneticilik ve Karar Verme Teknikleri gibi kişisel gelişim seminerleri de düzenleniyor. Eğitim programının ardından, 02 Şubat 2010 tarihinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda sınav gerçekleştirilecek ve derece yükselmesine hak kazanan zabıta memurları, zabıta komiserliğine; zabıta komiserleri ise zabıta amirliğine yükselecek.
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eğitim seminerlerinin periyodik zamanlarla devam edeceğini belirtirken, “Birliğimizin öncülüğünde, zabıta personeline yönelik, Görevde Yükselme Programı eğitim seminerlerine başladık. Yapılan eğitim seminerleri ile zabıta personelinin işlevsel olarak yapmak zorunda olduğu görevlerin çerçevesini bir kez daha hatırlatmış oluyoruz. Zabıta memurları, eğitim programlarımız sayesinde, sürekli değişkenlik gösteren kanunları takip etme imkânı da buluyor” diye konuştu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Anlatan hocalar, kaymakamlık yapmış, valilik yapmış, mülkiye müfettişliği yapmış ve halen yapan kişiler. Hem yaptıkları bu görevler ile hemde anlatımlarıyla gerçekten birbirinden değerli insanlar. Buraya kadar iyi. Ancak ilgililerin sınav meselesini anlatmaları esnasında,"Biz eğitimi veririz. Sınavı Marmara Üniversitesi yapar. Sonuçları ise belediyeler isterse kendileri değerlendirir. İsterse Marmara Üniversitesine bırakır." şeklindeki ifadeleri herkesin midesini bulandırdı. BELEDİYELER NEDEN SINAV SONUÇLARINI DEĞERLENDİRMEK İSTER? Kazananları değil, Hakedenleri değil, kendi kafasındaki isimlere rütbe verebilmek için. Ne olur engel olun. Sınav kağıtlarını Marmara Üniversitesi değerlendirsin. LÜTFEN

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...