***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ocak 2010 Cuma

Çorlu Gıda Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Timur Gaygusuzoğlu; orlu Yıllardır Unutulan, İhmal Edilen Gıda SitesineKavuşuyor

Çorlu Gıda Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Timur Gaygusuzoğlu, Çorlu’nun yıllardır eksiği olarak kalan Gıda Sitesine kavuşacağını söyledi. Gaygusuzoğlu, 50 bin metrekare alan üzerine inşaatına başlanan Çorlu Gıda Sitesi’nde her biri 360 metrekare olan 48 adet dükkan inşaatının tamamlandığını belirtti. Türkgücü Köyü yolu üzeri 1. kilometrede sol tarafta 50 dönümlük arazi üzerinde 25 bin metrekare kapalı alanı bulunan Çorlu Gıda Sitesi yapımı büyük ölçüde tamamlandı diyen Timur Gaygusuzoğlu; “Her biri 360 metrekare olan 48 dükkan tamamlandı. Bu dükkanların bir mal indirmek bir de müşterilerini karşılamak üzere iki tarafında iki ayrı kapısı bulunuyor. Site girişinde yer alan Türkgücü Köy Yolu’na cepheli kısma 2. etapta 20 adet 150 metrekarelik dükkan, siteye cepheli kısma da 20 adet ofis yapılacak. Ayrıca yönetim binası ve sığınak inşaatı da gerçekleştirilecek. Toplamda 48 adet 360 metrekarelik, 20 adet 150 metrekarelik dükkan, 20 adet 40 metrekarelik ofis bulunan 88 adet işyeri, 1 adet sosyal tesis ve yönetim birimi yapılacak” dedi.
Çorlu Gıda Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Gaygusuzoğlu; “Trafiğinde rahatlaması için Çorlu’nun dar sokaklarına kamyon girmemesi gerekiyor kaldırımlar bozuluyor, yollar çöküyor. Büyük kamyonları mal indirirken trafiği aksatıyor. Dar sokaklarda bulunan dükkanlara depo izni verilmemesi gerekiyor. Kendi sitemizi kendi imkanlarımızla yaptık, kamudan tek kuruş yardım almadık. Sitenin elektrik ve su tesisatları yer altından geçirildi. Doğal arıtması olan tek siteyiz. Kendi atığımızı kendimiz arıtıyoruz. Gıda sitesi olduğumuz için gıda satışı yapacağız ve hijyenin yüzde 100 olması gerekiyor. İsteyen sitemize taşınabiliyor. İşyeri kiralamak isteyen yatırımcılar bize yani Çorlu Gıda Sitesi’ne müracaat edebilir” diye konuştu.
Her tür gıda ürününden temizlik ürünlerine, konserveden çikolataya, meşrubattan suya, etten peynire, çerezden yaş ve kuru meyveye kadar her şey gıda sitesinde satılacak diyen Gaygusuzoğlu; “ Sitenin inşaatı bitti, isteyen üyeler veya yatırımcılar ayrıca Çorlu içinde apartman altlarında trafik sorunu yaşayan, komşularıyla problemleri olan işyerleri sitemizden faydalanabilirler. Sitenin içinde 25 bin metrekare kapalı alan, 25 bin metrekare de otopark, yol ve yeşil alan var. Bu site, Çorlu’da bulunan tüm gıda tedarikçilerini ve bir araya toplayabilir. Amaç, Çorlu’nun trafiğini rahatlatmak. Çorlu Gıda sitesi sadece bakkal, market, lokanta ve fabrikalara değil, koli ya da çuvalla alışveriş edecek olan herkese açık olacaktır” şeklinde konuştu.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...