***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ocak 2010 Cuma

Barış, domuz gribini sordu

CHP Kırklareli milletvekili Tansel Barış, Başbakan Sağlık Bakanı recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Milletvekili Barış, ABD’de Harvard Üniversitesi uzmanlarınca, domuz gribinin mevsimsel gripten bir farkının olmadığı, hatta öldürme riskinin daha düşük olduğunu ortaya çıkaran araştırmalar sonucunda “Paniğin çok abartıldığı, Hastalığın çok tehlikeli olmadığı” yönünde basında çıkan haberler üzerine verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından şu soruların yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
Barış, önergesinde şu sorulara yer verdi:
Aşı olunmazsa insanlık neslinin sonu gelecekmiş gibi propagandalarla gündeme getirilen “Domuz Gribi”nde gelinen noktada durumun hiç de öyle olmadığı, yapılan bu yaygaraların da boş laflardan ibaret olduğu dünyadaki birçok örnekle de ortaya çıkmıştır.
Dünya sağlık örgütünün başkanı başta olmak üzere, bilim, sanat, siyaset ve iş dünyasının tanınmış simaları “domuz gribi aşısı” olmadığını açıklarken, bizde ise; Sağlık Bakanı başta olmak üzere, birçok sağlık kuruluşlarımızın ve üniversitelerimizin temsilcileri birbirleri ile yarışırcasına insanlarımızı aşı olmaları konusunda iknaya yönelik etkinlik, kampanya ve programlar yaptıkları gözlemlenmiştir. Ulusal Basınımızın da manşetten haber yaptığı, ABD’de Harvard Üniversitesi uzmanlarınca, domuz gribinin mevsimsel gripten bir farkının olmadığı, hatta öldürme riskinin daha düşük olduğunu ortaya çıkaran araştırmalar sonucunda “Paniğin çok abartıldığı, Hastalığın çok tehlikeli olmadığı” şeklinde görüş açıkladığı bildirilmektedir.
Amerika’da mevsimsel gripten yılda 36 bin kişi ölürken, domuz gribinden şu ana kadar ölen insan sayısının 10 binin altında olduğu, bu da mevsimsel gribin domuz gribinden daha öldürücü olduğunu ortaya koyarken, Fransa’nın 60 milyondan fazla nüfusu olmasına karşın sadece 5 milyon kişinin domuz gribi aşısı olduğu, kalan aşılarında elden çıkarılması için satışa sunulduğu ifade edilmektedir.
Buna göre;
1) Elinizde yeteri kadar bilimsel veriler olmadığı halde, insanlarımız üzerine korku salıp, domuz gribinin çok tehlikeli bir hastalıkmış gibi gösterilmesine karşın bu hastalığın hiç de öyle olmadığı konusunda yanıldığınızı veya yanıltıldığınızı kabul ediyor musunuz? Bu güne kadar domuz gribinin çok tehlikeli olduğu ve mutlaka aşı olunması gerektiği yolundaki yapılan propaganda ve etkinliklerin ülkemize maliyeti ne kadar olmuştur?
2) Bu güne kadar, hangi firmalardan kaç adet domuz grip aşısı, ithal edilmiştir? Bu aşıların ülkemize maliyeti ne kadardır? Domuz gribi aşı ithalat bağlantısı yapılıp da ülkemize getirilecek aşı var mıdır? Varsa miktarı ne kadardır? Bu aşıların miatları ne kadardır? Bu güne kadar kaç vatandaşımız aşılanmıştır? Kalan aşılar hala aşılanmada kullanılacak mıdır? Kullanılmayacak ise kalan aşılar ne yapılacaktır?
3) Bu güne kadar ülkemizde domuz gribine yakalanan ve ölenlerin sayısı nedir? Domuz gribinden öldüğü iddia edilen vatandaşlarımızın, domuz gribinden öldüğü otopsi ile ispat edilmiş midir? Edildi ise otopsisi kimler tarafından yapılmıştır? Her yıl mevsimsel gripten ölen vatandaşlarımızın sayısı ne kadardır?
4) Dünya sağlık örgütü başkanı domuz gribinin mevsimsel gripten daha tehlikeli bir vaka olmadığını bildiği için mi olmamıştır? Başbakan Sayın Tayip Erdoğan da kendisi ve aile fertleri, vatandaşlarımızdan gizlenen kendilerinin bildiği sebeplerden dolayı mı aşı yaptırmamıştır?
5) Domuz gribinin dünyayı sarsacak ölçüde bir salgın olmayacağı kesin olarak bilinmediği halde, hükümetlerin ve ilaç endüstrisinin tüm dünyaya korku salarak, domuz gribinin çok tehlikeli bir hastalıkmış gibi gösterilerek, aslında ceplerin doldurulması için hazırlanmış bir tuzak olduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise bakanlığımız bu tuzağın neresindedir? Bu iddiaları ihbar kabul ederek, her hangi bir inceleme başlatmayı veya soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?
6) Aşı yaptıran vatandaşlarımız izlemeye alınmış mıdır? Aşı yaptırıp da ölen vatandaşımız var mıdır? Şu ana kadar kaydedilen yan etkileri nelerdir?
7) Son zamanlarda yazılı ve görsel medyada beyanatlarınızın olmaması, domuz gribi pandemi endişesinin ortadan kalktığını söyleyebilir miyiz?
8) Birleşmiş Milletlerin en saygın kuruluşu olan Dünya Sağlık Örgütü bu konuda yanılmış mıdır? Yoksa iddia edildiği gibi ilaç endüstrisi içine düştüğü darboğazdan kurtulmak için Dünya Sağlık Örgütünü kullanmış mıdır?

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...