***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ocak 2010 Cuma

Çorlu`da Belediye Otobüsü Devri Başlıyor

Çorlu`da şehir içi ulaşımı sağlayan minibüslerin kaldırılması ve taşımacılık hizmetini Çorlu Belediyesi`nin vermesi kararlaştırıldı.

Bu kararın ardından Çorlu Belediyesi İller Bankası`ndan 10 Milyon TL kredi talep ederek, 60 – 70 otobüs satın alacak ve taşımacılık hizmeti sunmaya başlayacak.
Ocak Olağan Meclis Toplantısının son gündem maddesi olan Şehir içi toplu taşıma hizmetinin görüşülmesi konusunu değerlendiren Çorlu Belediye Meclisi, Çorlu`da hizmet veren mavi minibüs ve yeşil halk otobüsü olarak bilinen araçların kaldırılmasına ve otobüs alınarak taşıma hizmetinin Çorlu Belediyesi tarafından sunulmasına karar verdi.
Şehir içi toplu taşıma işinin daha önceki yönetim döneminde ihale edildiğini ancak bu ihalenin mahkeme kararıyla iptal edildiğini anımsatan Başkan Baysan; “Çorlu Belediyesi kanunlar çerçevesinde hareket etmek zorundadır. İhale açmadan hatları asla veremem. Ciddi bir ihale şartnamesi hazırlanır, şartlara uyan herkes ihaleye katılabilir. Ancak zaten yapılmış olan bir ihale var. Mahkeme aşamasında olan bu ihalenin onaylanması durumunda biz de ihale açarsak bu kez iki kazanan olur ki işin içinden çıkılması çok daha zorlaşır. Bu durumda taşımacılık hizmetini belediye kendisi yapacak. İller Bankası`ndan kredi kullanarak gerekli araçları satın alabiliriz” dedi.
Daha sonra Kent içi taşımacılıkta kullanılması için otobüs alınması maksadıyla İller Bankası`ndan kredi kullanılması konusunu oylayan meclis üyeleri kararı oy çokluğu ile kabul etti. Ayrıca hizmet alımı ile şoför alınması ve mahkeme aşamasında olan dava sonlanana kadar şehir içi toplu taşıma işini Çorlu Belediyesi`nin yapmasını kararlaştırdı.
Başkan Baysan; “10 milyon TL kredi talep edip otobüsler alabiliriz. Omurtak Caddesi`nde 40 kişilik otobüsler, ara güzergahlarda ise daha küçük minibüsler faaliyet gösterecek” diye konuştu. Çorlu Belediyesi`nin CHP`li Meclis üyesi aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş da söz alarak üyelerinin menfaatlerini korumak zorunda olduğunu belirterek üyelerinden taraf olduğunu söyledi. Başkan Baysan, meclis toplantısına katılan minibüs hattı sahipleri ve kooperatif başkanlarına ise söz hakkı vermedi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...