***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Mart 2010 Perşembe

GÜRSOYLAR KOLEJİ ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANDI

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 95. yıldönümü sebebiyle Gürsoylar Kolejinde yapılan programda, şehitlerimiz minnetle anılırken Çanakkale’de Türk Milletinin ortaya koyduğu yenilmez irade ve özgürlük mücadelesi, coşkulu bir atmosferde davetlilerle paylaşıldı.
Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda yapılan program, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gürsoylar Koleji Tarih Öğretmeninin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Çanakkale Savaşı’nın önemini, vatanı savunmak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin içinde bulunduğu atmosferi ve öleceklerini bildikleri halde kahramanca ortaya koyulan mücadeleyi anlatan belgesel izlendi. Çanakkale Savaşı ve şehitlerimiz anısına yazılan kahramanlık şiirleri eşliğinde izlenen belgeselde, savaşta çocuk denecek yaşta vatanı uğruna düşmana karşı duran Türk evlatlarının ne şartlarda mücadele ettikleri duygusal bir atmosferde izlendi. Gürsoylar Koleji Edebiyat öğretmeninin okuduğu şiirin ardından, Gürsoylar Koleji Veli-Öğretmen Korosu Çanakkale ve kahramanlık üzerine yazılmış türkülerden oluşan bir repertuar sundular. Enstrümanlar eşliğinde söylenen kahramanlık türkülerine, büyük bir coşku içinde davetliler de katıldılar. Türkülere, davetlilerden büyük alkış alan ve halk danslarından örnekler sunan misafir dansçı da eşlik etti.
Program sonunda, programa emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Gürsoylar Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü A. Berk GÜRSOY:”Çanakkale, düşmanın zannettiği gibi öylesine bir savaş ve sıradan bir ölüm yeri değildir. Çanakkale, Türk’ün bitti sanılan gücünün tükenmediğini, koşullar ne kadar ağır olursa olsun, iyi yönetildiği takdirde tüm zorlukların üstesinden gelebilecek güç ve inanca sahip olduğunu dünyaya kanıtlamıştır. Türk ulusunun Atatürk’e kavuştuğu muhteşem bir zaferin adı olan Çanakkale, aynı zamanda Türkiye’nin ön sözüdür. Bu vesileyle, bizlerin bu günlerde özgürce yaşamasını sağlayan şehitlerimizi, bir kez daha saygıyla anıyorum.”dedi.
Günün önemine ilişkin olarak Gürsoylar Koleji okul girişine kurulan Çanakkale Anıtı da davetlilerin ve öğrencilerin ilgi odağı oldu.
Özel Gürsoylar Koleji

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...