***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Mart 2010 Perşembe

18 Mart Şehitleri Anma Günü Tekirdağ ilindede Törenlerle kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Muratlı Caddesinde bulunan Şehitler Abidesine Çelenk Sunma töreni ile başladı. Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail GÜMÜŞTEKİN, Belediye Başkanı Adem DALGIÇ tarafından Şehitlik Anıtına çelenkler sunuldu.
Yurdumuzun Kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK tarafından Şehitlik defteri imzalandı. Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK şehitlik defterine ; Aziz Şehitlerimiz, Ezelden ebede onuru ve istikbali için yaşayan yüce Türk Milletinin, vatan ve hürriyet uğruna düşünmeden canını veren, fedakar evlatlarısınız. Yurdumuzda ve cihanda bağımlık timsali oldunuz. Vatan size minnettardır. Bugün de milletimiz, aynı inanç ve azimle, Devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü sağlamak uğruna, yurdunu ve istiklalini savunma kararlığındadır. Kahraman güvenlik güçlerimiz ve nice değerli kamu görevlilerimiz canlarını siper ederek görev yaparken şahadet şerbetini içmişlerdir. Vatanımız ve milletimiz,siz Şehitlerimiz sayesinde birliğini ve istiklalini muhafaza etmiştir. Yaptığınız hizmet ve fedakarlıkları hiçbir zaman unutmayacağımızı bir kez daha belirtiyor, Şehitler Günün münasebetiyle, sizleri saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun. Çelenk Sunma Töreni sonunda Şehir Mezarlığındaki Şehit Mezarları Şehit yakınları ile birlikte ziyaret edildi.


Devlet Övünç Madalyası ve Şehitleri Anma Töreni Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Devlet Övünç Madalyası ve Şehitleri Anma Törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail GÜMÜŞTEKİN, Belediye Başkanı Adem DALGIÇ, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları ile basın mensuplarının katılımıyla yapıldı. 30 Eylül 2008 tarihinde, Diyarbakır İli Lice ilçesi Kokantepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Er Yalçın GÜRBÜZ ün madalyası babası Mustafa GÜZBÜZ e , Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli iken 30/10/1995 tarihinde Iğdır İlinde PKK Terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda çıkan silahlı çatışma sonucu yaralanmış, 04.12.2007 tarihinde 3713 sayılı Kanun kapsamında Vazife Malullülüğü onaylanan Gazi Polis Memuru Ali BOSTAŞ’ ın Devlet Övünç Madalyaları Valimiz Zübeyir KEMELEK tarafından verildi.
Devlet Övünç Madalyalarının verilmesinden sonra tören Namık Kemal Lisesi tarafından hazırlanan törenle sona erdi.
Tören bitiminde Aydınlar Ocağı tarafından 18 Mart Şehitler Anma Günü dolayısıyla Hükümet Konağı önünden açılan fotoğraf sergisi gezildi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...