***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ocak 2010 Çarşamba

Polis mülteciler ile köşe kapmaca oynadı

Tekirdağ il merkezinde polisin dur ihtarına uymayarak kaçan 3 mülteci ve 2 Türk kılavuzun bulunduğu otomobil bir başka otomobile arkadan çarparak kaza yaptı.
Kaza yapan otomobilden sokak aralarına kaçan 2 Filistin uyruklu mülteci ve 2 Türk kılavuz inşaatta saklanırken polisin başarılı operasyonu ile kıskıvrak yakalandılar.
Kayıplara karışan bir mülteciyi ise arama çalışması devam ediyor. Meydana gelen olayda insan tacirliği yapan 2 Türk vatandaşı 3 Filistinli mülteciyi İstanbul’dan Edirne’nin İpsala ilçesinde götürmek için İstanbul plakalı bir otomobille yola çıktı.
Bir istihbaratı değerlendiren Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçakların yakalanması için ilçe girişine barikat kurdu. Jandarmanın barikatını gören kılavuzlar otomobilleri ile İstanbul yönüne geri dönerek kaçmaya başladı. Aracı kovalayan jandarma ekipleri Tekirdağ istikametine kaçan aracı polise bildirdi.
Polislerin kovaladığı otomobil Yüzüncü yıl Mahallesi Kumbağ kavşağında 34 plakalı bir başka araca arkadan çarparak yolun kenarına savruldu.
Otomobilin hareket kabiliyetini kaybetmesi üzerine araçta bulunan 5 kişi sokak aralarına doğru kaçmaya başladı. Sokakları iyice arayan polisler inşaata saklanan 2’si mülteci 4 kişiyi kıskıvrak yakaladı.
Bir mülteci ise kaçmayı başardı. Duvar dibine diz çöktürülerek üzerleri aranan kılavuz ve mültecilerin üzerinde kimlik ve pasaporta rastlanmadı.
Diz üstünde bekletilen mülteciler ayakları uyuşması üzerine zaman zaman ayağa kaldırılarak yürütüldü. Polislerin sorularını yanıtsız bırakan kılavuzlar susmayı tercih etti. Kimlikleri tespit edilemeyen mülteci ve kılavuzlar Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube ve Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Türk kılavuzlar gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
Mültecileri İstanbul’dan aldıkları öğrenilen kılavuzların, 3 Filistinliyi İpsala’dan yurt dışına çıkaracakları kaydedildi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...