***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ocak 2010 Çarşamba

Milletvekili Barış’tan soru önergesi

CHP Kırklareli milletvekili Tansel Barış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN
Hürfikir Gazetesi / Lüleburgaz
Milletvekili Barış, Türk Kızılay’ının son zamanlarda görevleri dışında bazı üstüne vazife olmayan işeri üstlendiği yönünde basınında çıkan haberler üzerine verdiği soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından şu soruların yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
Barış, önergesinde şu sorulara yer verdi:
Türk Kızılay’ı bildiğimiz kadar; Savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder, felaketzedelerin barınması için çadır, battaniye, yiyecek, giyecek dağıtır. Geçici hastaneler oluşturur. Kan merkezleri kurarak acil kan ihtiyacını giderir, aşevleri açar, yoksu, kimsesiz, düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek dağıtır. Böylesine kutsal amaçlarla kurulan Türk Kızılay’ının son zamanlarda bu görevlerinin dışında bazı üstüne vazife olmayan işleri üstlendiği iddialarına tanıklık etmekteyiz.
Bu iddialar;
1) “Türkiye’de kesip yoksullara dağıtacağız” diye kurban bağışı toplayıp, kurbanları (daha ucuz olduğu için) Sudan’da kestiği iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise Türk Kızılay’ın Türkiye’de toplayıp Sudan’da kurban kesmesini doğru buluyor musunuz? Daha ucuz olduğu için Sudan’da kesildiği iddialarına karşın arada bir fiyat farkı oluşmaktadır. Bu oluşan aradaki fiyat farkları nereye gitmiştir?
2) Kurbanlıkların kesimi için Türk Kızılay’ının kaç personeli Sudan’a gitmiştir? Bu personelin Türk Kızılay’ına maliyeti ne olmuştur?
3) Kurbanlıklar dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullara uygun ortamda kesilmesine dikkat edilmiş midir? Kurbanlıkların kesimi fotoğraf ve kameralarla görüntülenmiş midir? Bu görüntüler Türk Kızlay’ın elinde var mıdır?
Ayrıca;
4) Türk Kızılay’ın Pakistan’da 2 bin 300 kişilik, 2 milyon 350 bin dolara mal olan bir cami yaptırdığı, bu camide ibadetin yanında aynı anda yatılı olarak da kalabilecek 250 kursiyere Kur’an Kursunun da verileceği iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise Türk Kızılay’ının görevleri arasında (yurt içi-dışı) cami yaptırmak da var mıdır?
5) Ülkemizde milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşam savaşı verirken, Türk Kızılay’ının bu insanlara yardım yapmak yerine Pakistan’da Cami yaptırarak, Kuran kursu açmasının altında hangi sebepler yatmaktadır? Pakistan’ın cami yaptırmaya gücü yetmemekte midir? Yetmiyorsa bile bu ihtiyacı gidermek Türk Kızılay’ının görevi midir? Bu cami inşaatının bir Türk firmasına verildiği, bu firmanın da ülkemizin yönetiminde sorumlu olan birileri ile bağlantısının olduğu ve bu inşaat firmasına para aktarmak için Türk Kızılay’ının kullanıldığı iddia edilmektedir? Bu firmasını adı nedir? Bu inşaat firmasının kimlerle bağlantısı vardır?
6) Türk Kızılay yöneticilerinin, ihtiyaçlarını yerinde görmek ve Filistin Halkı ile dayanışmayı artırmak için 4-5 günlük Gazze ziyaretinde bulundukları, Türk Kızılay’ının yöneticilerinin bu ziyareti eşleri ile birlikte yaptıkları iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise; inceleme ve iş gezisine yönetici eşlerinin de götürülmesinin gerekçesi nedir? Eşlerin seyahat ve konaklama giderler Türk Kızılay’ı tarafından mı ödenmiştir? Bu gezinin maliyeti ne kadar olmuştur? Etyopya’ya yapılan iş gezisinin de Gazze gezisi gibi eşlerle birlikte yapıldığı iddiaları doğru mudur?
7) Yukarıdaki iddialara karşın, tasarruf gerekçesi ile (sendikaya üye olmaları sebebi ile) asgari ücretli birkaç Kızılay çalışanın istifaya zorlandığı doğru mudur?

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...