***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ocak 2010 Çarşamba

Halebak 2009’u değerlendirdi

HABER VE FOTO: Tolga AYAN
Hürfikir Gazetesi / Lüleburgaz
- 2009 yılında, stratejik planlarımızı büyük oranda gerçekleştirdik.
- Ekonomik kriz dünya çapında büyük sıkıntılar yaratırken, Lüleburgaz’ın bu travmadan en az şekilde etkilenmesi için büyük çaba harcadık.
- 2010’da Lüleburgazlıların doğalgaza ulaşmasını hedefliyoruz.
- Çevre konusu bizim için çok önemlidir. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, 2009 yılını değerlendirdi.
2009 yılının Belediyecilik açısından en önemli olaylarından birinin 29 Mart’ta yapılan yerel seçimler olduğunu kaydeden Emin Halebak, “Yerel Seçimler sonucu yeni bir Belediye Meclisi oluştu. Lüleburgaz Belediyesi, bütün işlerini bili bir stratejik plan dâhilinde yapar. Yeni Belediye yönetimiyle birlikte, planlar gözden geçirildi ve 2011 yılına kadar planın sürdürülmesini karar verildi. 2009 yılının, bizim açımızdan en onur verici tarafı, programların çok büyük oranda hayata geçirilmiş olmasıdır” şeklinde konuştu.
Küresel ekonomik krizin tüm Türkiye’de ve dünyada sorunlara neden olurken, Belediye olarak, Lüleburgaz’ın krizden en az seviyede etkilenmesi için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Halebak; Esnaf Fuarları, kültürel etkinlikler düzenlendiğini ve halkın moralini yüksek tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Halebak, 2010 yılında tüm Lüleburgazlıların doğalgaza ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. 2009 yılında yeni doğalgaz hatları döşemenin yanı sıra, doğalgaz yapımı nedeniyle bozulan yolları da onararak, vatandaşın mağduriyetinin önlendiğini söyledi.
Çevre konusunun önem verilin konulardan biri olduğunun altını çizen Halebak: “Çevre kirliliğine neden olacak sanayiye izin vermiyoruz. Lüleburgaz’ın hizmetler kenti olması için çalışıyoruz ve 2010 yılında da çalışmalarımız bu doğrultuda olacak. Katı ve sıvı çöp bertaraf tesisleri kuracağız. Çöp arıtma tesisleri ile ilgili yanlış söylentiler çıkıyor ortaya. Lüleburgaz’ın çöpünü ne yapacağız, doğaya mı salalım? Eğer, bu bertaraf tesislerini kurmazsak çöpler, doğaya salınacak ve çevreye zarar verecek. Topraklarımız, nehirlerimiz kirlenecek. Yani bizim bu çalışmalarımız, çevreyi korumak içindir” dedi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...