***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ocak 2010 Çarşamba

Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Faruk Yücel; Her Evde En Az Bir Yangın Söndürme Cihazı Bulunmalı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Faruk Yücel, her evde yangın söndürme cihazı bulunması gerektiğini söyledi. Yücel; “60 liralık cihazla, binlerce liralık zararın önüne geçmek mümkün. Yangınla herkes her an karşılaşabilir” dedi.
60 liraya satılan yangın söndürme cihazlarından her evde mutlaka bir tane bulunması gerektiğini ifade eden Yücel; “Evlerde her bir mutfağın değeri en az 6 bin lira. Evin sadece mutfağı alevlere teslim olursa 6 bin liralık zarar oluşur. Ancak 60 liralık yangın söndürme cihazı ile bu zararın önüne geçilebilir. Bir elinize 60 lirayı, bir elinize de 6 bin lirayı alın. Eğer birisi elinizden uçup gidecekse hangisinin uçmasını istersiniz. 1 adet 6 kilogramlık kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazı her evde bulunmalı. 60 lirayı herkes karşılayabilir. İnsanlara çok fazla zararı dokunmaz ama 6 bin liralık hasarın çok daha fazla zararı dokunur. Karşılaştığımız ev yangınlarının büyük bölümünün sigorta kapsamında olmadığı da göz önünde bulundurulsa yangın söndürme cihazının önemi net bir şekilde görülebilir. Evde çıkabilecek her türlü yangına bu cihaz ile müdahale edilebilir. Parlayan yağ tavasına karşı da, elektrik tesisatı yangınına karşı da rahatlıkla kullanılabilir. Zaten yangında ilk müdahale çok önemlidir. İlk müdahale yapılırsa işin büyük bölümü bitmiş demektir” dedi.
İtfaiye Müdürlüğü olarak Çorlu Belediyesi personeli ve çevre fabrikaların personelleri başta olmak üzere bin kişiye uygulamalı yangın eğitimi verildiğini de sözlerine ekleyen Yücel; “Ayrıca İtfaiye Haftası münasebetiyle müdürlüğümüzü ziyaret eden yaklaşık 550 öğrenciye yangın eğitim verildi. Yangın çıkmaması için neler yapmak, ne gibi tedbirler almak gerekiyor alınan tüm önlemlere rağmen yangın olayı meydana gelmişse ne yapılması gerekiyor bu konularda uygulamaları olarak eğitimler veriyoruz” diye konuştu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...