***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Şubat 2010 Perşembe

Yerli esnafa destek

HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Kırklareli iline bağlı LüleBurgaz ilçesinin Düğüncübaşı Dramalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yerli esnafın korunması için üyelerine yerli esnaftan alışveriş yapmayı cazip kılmak için esnafla alışveriş anlaşması yapma kararı aldı.
Yaklaşık 250 üyesi bulunan Düğüncübaşı Dramalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çeşitli işkollarında faaliyet gösteren en az 100 esnafla anlaşma yapmayı planlıyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan dernek yönetim kurulu üyesi Yılmaz Özetlin, “1995 yılında acele bir kararla altyapısı hazırlanmadan imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması’nın yerli esnafı yabancı firmalarla rekabet etme konusunda zor durumda bıraktı. Buna bir de adına Global Kriz dedikleri krizin etkilerinin çıktı ve bazılarına göre bizi teğet geçtiği söylenen kriz, bize göre ise bağrımızı delip geçti. Uluslararası alışveriş ve gıda devleri ile rekabet etmeyi bıraktık, onlara karşı ayakta kalmaya çalışan yerli esnafla Alışveriş Anlaşması imzalamayı kararlaştırdık. Umarız diğer dernek ve kurumlarda, bunu örnek alır böyle bir başlangıçta imza atarlar ve esnafımıza bir moral olur” dedi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...