***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Şubat 2010 Perşembe

İKİ KİTAPTA BENZERLİK

Marc Levy’nin yeni kitabı Birbirimize Söyleyemediğimiz Onca Şey kitapevlerinin raflarında yeni aldı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir okur kitlesine ulaşan Levy’nin yeni kitabıyla da okurların beğenisini kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Geçen yıllarda Türkiye’yi ziyaret eden Levy’nin yayınlanan kitapları arasında Sonsuzluk İçin Yedi Gün, Sizi Tekrar Görmek, Özgürlük İçin, Neredesin, Keşke Gerçek Olsa, Gelecek Sefere, Dostlarım Aşklarım bulunuyor. Yeni kitabın Fransızcadaki özgün adı “Toutes ces choses qu'on ne s'est pas dites”. Türkçe’deki karşılığı “Size Söylenmedi Tüm Bu Sözler” olan kitap Can Yayınları tarafından “Birbirimize Söyleyemediğimiz Onca Şey” başlığıyla yayınlandı. Yayıncının bu tercihi Epsilon Yayınevi’nin alt markası Sepya tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlanan Ramis Çınar’ın Söylenmemiş Sözler adlı romanını çağrıştırıyor. Söz konusu anlam benzerliğinin tesadüf olup olmadığı ise merak konusu.
Konu ve içerik olarak oldukça farklı olan bu iki kitabın isim haricinde başka ortak yönleri de var. Birbirimize Söyleyemediğimiz Onca Şey’de romanın başkişisi Julia’nın babasının ölümünden sonra yaşadığı iç hesaplaşma anlatılırken, Söylenmemiş Sözler ise terk edilmiş bir sevgilinin on beş yıl aradan sonra ilk gözağrısına rastlaması üzerine kurulu. Aynı durum kitapların arka kapak yazıları için de geçerli. Bunları siz okurlarımızla paylaşıyoruz.
BİRBİRİMİZE SÖYLEYEMEDİĞİMİZ ONCA ŞEY – MARC LEVY
Arka Kapak
Düğününden birkaç gün önce, Julia babasının sekreterinden bir telefon alır. Önemli bir iş adamı olan babası Anthony Walsh törene katılamayacaktır. Her zaman mesafeli ve sorunlu bir ilişkileri olduğundan, Julia bu habere pek de şaşırmaz, ancak bu kez babasının mazereti haklıdır: Anthony Walsh ölmüştür.
Cenazenin ertesinde onu bekleyen bir sürpriz daha vardır. O güne kadarki en tuhaf seyahatine çıkacaktır; üstelik hiç düşünmediği biriyle ve on sekiz yıl önce kaybettiği başka birine doğru. Julia'nın, söylenememiş gerçekler, itiraf edilememiş sırlarla dolu geçmişi yaşamına yeni bir yön vermesine izin verecek midir? Babasının ve Tomas'la yarım kalan ilişkisinin açtığı yaralar onu nerelere savuracaktır?
SÖYLENMEMİŞ SÖZLER – RAMİS ÇINAR
Arka Kapak
"Sana söylemek isteyip de söyleyemediğim o kadar çok şey var ki; bunları anlatmaya kalksam nereden başlayacağımı bilemem.”
Söylenmemiş Sözler roman kahramanının bu sözleriyle başlıyor. Hırslı ve başarılı bir reklamcı olan Sezgin bir sabah işe giderken kendisini yıllar önce terk eden ilk gözağrısı Meltem'e rastlar. Aradan uzun yıllar geçmesine ve mutlu bir evlilik sürdürmesine rağmen onu unutamamıştır. Bu beklenmedik karşılaşmayı izleyen günlerde karşı koyamadığı bir istekle Meltem'i uzaktan uzağa takip etmeye başlar. Bir süre sonra onun karşısına çıkma cesareti gösterir. Meltem de ona hiç ummadığı bir yakınlık gösterir ve Sezgin tanışmalarından itibaren içinde kalanları açığa dökmeye başlar. Bir yandan yeni yetmelik dönemlerinden itibaren yaşadıklarını gözden geçirirken bir yandan da anıların da önemli bir yer edinen kadını yeniden tanıyacak, ne var ki karşısında bambaşka birini bulacaktır...

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...