***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Şubat 2010 Perşembe

Çorlu’da Yakma Tesisi Kurulacak

Tekirdağ 3. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin (TEKKAB- 3) meclis toplantısı, Çorlu Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, birlik üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, daha önce yapılan hazırlıkları uygulamaya koyabilmek için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini ifade etti.
Çorlu Belediye Meclis Üyesi Aynet Buyan, TEKKAB-3 Denetim Komisyonunun hazırladığı raporu okudu. Raporun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından katı atık bertaraf sisteminin uygulanmasıyla ilgili görüşmelere başlandı. Birlik üyeleri yürütülecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunurken, bu sistemin uygulanmasında başarılı olan örnek projeler de değerlendirildi.
Çorlu’nun Ulaş Beldesi’nde enerji sektöründe yatırımları bulunan Eren Holding’in temsilcileri de toplantıya katılarak hazırladıkları projeleri paylaştılar. Eren Enerji Yatırımlar Bölümü Proje Mühendisi Canan Aktaş, slayt gösterisi eşliğinde şirket bünyesinde hayata geçirmeyi planladıkları çöp yakma tesisini anlattı. Elektrik enerjisi üretiminde önemli yatırımları olduğunu ifade eden Aktaş, Ulaş’ta saatte 55 ton çöp yakma kapasitesine sahip bir tesis kurarak hem elektrik enerjisi üretmeyi, hem de önemli bir sorun haline gelen çöpleri sistemli bir şekilde bertaraf etmeyi amaçladıklarını belirtti. Üç yıl içerisinde Avrupa Standartlarında modern bir yakma tesisini kurarak hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Aktaş, sanayi atıklarının yanı sıra evsel atıkların da toplanarak elektrik enerjisi üretiminde kullanılacağını söyledi.
Daha sonra TEKKAB-3 Birliği ve özel sektör işbirliğiyle yürütülebilecek çalışmalardan bahsedildi. Yapılacak çalışmaların projelendirilerek yeniden değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...