***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Şubat 2010 Perşembe

Şubat Ayı Belediye Meclisi Toplantısında AKParti grubununun meclise sunduğu önergeler hakkında. açıklamalar

Çorlu halkının bize verdiği sorumluluk nedeniyle AK Partili Belediye Meclis üyeleri olarak bugüne kadar Çorlu’yu ilgilendiren çeşitli konularda toplam 15 önergemiz Meclis Başkanlığına sunulmuştur. Böylelikle Çorlumuzun sorunları grubumuzca gündeme getirilmiştir.
Şubat ayı Belediye Meclisi toplantısında yine AK Parti grubundan 3 belediye meclis üyesi tarafından 3 yazılı önerge sunmuştur.
AK Parti Grup sözcüsü Handan Var; bütçe ile ilgili gündem maddelerinin Bütçe Plan komisyonuna havale edilmeden meclisçe karar alınmasının usule uymadığı hakkında, Semanur Özay ise belediyenin ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere kömür, erzak, öğrencilere kıyafet, ayakkabı yardım çalışmaları hakkında soru önergesi vererek bilgi istemiştir.
Ayrıca AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Aslan, verdiği önerge ile Çorlu’da yaşanan bozuk yollar ve kaldırımlarla ilgili sorunu şöyle dile getirmiştir;
“Yaşadığımız kentin en önemli problemlerinin başında yollarda oluşan çukurlar ve on gündür yağan yağmur ve karın ardından adeta köstebek yuvasına dönmüş olması gelmektedir.
Çukurdan kaçabilmek için ani bir refleks ile direksiyonu kıran sürücüler, yoldan çıkma tehlikesi ile baş başa kalıyorlar.
Artı, kaldırımı da olmayan yollarda yürümeye çalışan vatandaşlarımızın can güvenliği olmadığı görülmektedir.
Kaldırım yapmak belediyemizin görevi olduğunu düşünürsek, belediyemizin Çorlumuzda yıllardır bu görevi ihmal ettiğini üzülerek görüyoruz. Bu eksikliği kendi imkanları ile gidermeye çalışan esnafın kendi dükkan önüne yapmış olduğu fayans ve kalebodurların kaygan olması sebebiyle birçok vatandaşımız kış aylarında bu kaygan zeminde düşerek sakatlanma tehlikesi yaşamaktadır.
Belediyemizin bu konularla ilgili çalışması yahut planlaması ne aşamadadır?”
Yukarıda da ifade edildiği gibi Çorlu halkının gündeminde olan her konu AK Parti grubu olarak bizler tarafından belediye meclisinin gündemine taşınmaktadır.
Demokrasi yerelde başlar düşüncesine uygun olarak sadece şeffaf ve hesap verebilir olmanın yanı sıra hesap sorabilir olmanın sorumluluğu ile Çorlu’ya yakışır hizmetlerin sunulması için sorunların ve çözümlerinin sonuna kadar takipçisiyiz.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...