***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Şubat 2010 Perşembe

Yeni Yönetim iş başında

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ merkez ilçe başkanı Recep Ökten ve yeni yönetim medya ile bir araya geldiler. Seçimden sonraki ilk medya toplantısını kendi binasında gerçekleştiren merkez ilçe teşkilatı yeni yönetimi takdim ederken yaptıkları açıklama ile Ak Parti hükümetine de gönderme yaptılar.
Açıklamayı medyadan sorumlu avukat Gülşen Tufan yaptı. Açıklamasında: “Ülke gündemini şekillendirme ve değiştirme çabası içinde olanlar, yapay gündem konuları ile hareket ederek Türkiye Cumhuriyetinin ulusal çıkarlara dayalı politikalar ve çözümler üretmesine ve uygulamasına engel olmaktadır.
Demokratik açılım adıyla yapılmak istenen de budur. Bu açılım toplumda derin ayrışma ve gerginliklerin artmasını neden olmakta, sosyal ekonomik ve kültürel kalkınma programları ile çözülecek sorunların üzerini örtmekte ve ülkemizin ulusal ve uluslar arası düzeyde zarar görmesine, güç kaybetmesine neden olmaktadır.
DEMOKRASİDE ASIL YAPILMASI GEREKEN; YASAMA ERKİNİN ÇALIŞMASI SIRASINDA YÜRÜTMENİN, TOPLUMSAL KONULARA İLİŞKİN DÜZENLEMERDE DİĞER SİYASİ PARTİLER İLE UZLAŞARAK YASAMA FAALİYETİNE KATKI SAĞLAMAKTIR.
BU UZLAŞMA NEYİ SAĞLAYACAKTIR. DOKTORU, AVUKATI, TEKEL İŞÇİSİNİ VE DAHA BİRÇOK MESLEK GRUBUNU SOKAĞA DÖKMEYECEKTİR. ÇOCUKLARIN POLİSE TAŞ ATMASINI ÖNLEYECEKTİR.
AKP HÜKÜMETİNİN YAŞADIĞI SORUNLARI MAHKEMELERE TAŞIMASI VE BİRÇOK KARARA SİYASİDİR YAKLAŞIMI İLE YARGIYA OLAN GÜVENİ SARSMASI SÖZ KONUSU OLMAYACAKTIR.
DEVLETİN KURUMLARI İÇİNDE KARMAŞA OLMAYACAK VE BU KARMAŞADAN BEKLENTİLERİ OLAN GRUPLAR ORTADAN KALKACAKTIR. BU NEDENLE DEMOKRASİNİN UNSURLARINDAN BİRİ OLAN SİYASAL UZLAŞIYI SAĞLAMADAN, ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK, SOSYAL, HUKUK DEVLETİ OLUNMASI İMKÂNSIZDIR.
ANCAK GELİŞMELER GÖSTERMEKTEDİR Kİ AKP HÜKÜMETİNİN TOPLUMLA UZLAŞMA GİBİ ÇABASI YOKTUR. HER GEÇEN GÜN BİR BAŞKA TOPLUMSAL SINIF İLE TARTIŞMAKTADIR.
EMEKÇİLERİ SOKAKLARA DÖKEN, BİLİM ADAMLARINI, GAZETİÇİLERİ, DÜŞÜNÜRLERİ VE KENDİSİNİ AZ VEYA ÇOK ELEŞTİRENLERİ CEZAEVLERİNE ATAN VE İDDİANAME KARGAŞASI İÇERİSİNDE BIRAKAN, TÜRK ORDUSUNU YIPRATMAK ADINA NE GEREKİRSE YAPAN, BUNUN DIŞINDA KALAN TÜM VATANDAŞLARINI POLİS DEVLETİ YAKLAŞIMLARI İLE BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞAN BİR HÜKÜMET SÖZ KONUSUDUR.
BU NEDENLE CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK; CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA KAZANDIĞIMIZ VE GURUR DUYDUĞUMUZ, DEĞER KATARAK BU GÜNE GETİRDİĞİMİZ ÜLKEMİZİN MADDİ VE MANEVİ DEĞERLERİNİ YOK PAHASINA SATAN, TALAN ETTİREN, AKP POLİTİKALARINDAN KURTARMAK ADINA TÜM GÜCÜMÜZLE MÜCADELEYE ETMEYE DEVAM EDECEĞİMİZİ KAMUOYUNA BİR KEZ DAHA SAYGILARIMIZ İLE BİLDİRMEKTEYİZ” dedi. Daha sonra yeni yönetimi tanıtan merkez ilçe başkanı ardından da medyanın sorularını yanıtladı.
Yeni yönetimde: RECEP ÖKTEN,SAVAŞ ERDEM, KEMAL URAL, AYGÜL UZEL, SÜLEYMAN MUTLU, GÜLŞEN TUFAN, HÜSEYİN YÖRÜKLER, PINAR GÜNER, VAHİT GÜLCAN, İSMAİL ÖZTÜRK, İSMAİL KAYAZ, İLKER YAĞCIOĞLU, RAMAZAN ARIKÖK, MEHMET CANVERDİ Görev alıyor. Merkez ilçe başkanı Recep Ökten nisan ayında bir piknik ile birlik ve beraberliğin içinde kaynaşma sağlayacaklarının yanı sıra aylık olarak basın toplantıları yapacaklarını deklare ederek, haziran ayında ki kurultay da tüzük değişikliğinin söz konusu olarak bir başkan yardımcısı söz konusu olabileceğini ifade etti. Medyanın soruları içinde il başkanlığı seçimleri için ne düşünüyorsunuz?
Sorusuna da “elbette ki bulunduğumuz yerden daha yükseğe çıtayı çıkarak uygun ekipler ve başkan parti tarafından seçilecektir. Hedefimiz 2011 seçimlerinde en az dört milletvekili çıkartmaktır” dedi.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...