***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Aralık 2009 Çarşamba

THK’nın kurban geliri yüzde 50 düştü

Türk Hava Kurumunun Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy Şubesi’nce bayramın ilk günü başlatılan kurban derisi toplama çalışmaları bayramın dördüncü günü akşam saatlerinde tamamladı. Şube Başkanı Mustafa Zümbül dört gün boyunca 1081 adet koyun, 53 adet keçi ve 261 adet sığır derisi toplandığını açıklarken gelirlerinde geçen yıla oranla yüzde 50 düşüş yaşandığını söyledi
THK Çerkezköy Şubesi kurban derisi toplama çalışmalarını tamamladı.
FİYATLAR GEÇEN YILA ORANLA DÜŞTÜ
Kurban derisi toplama çalışmalarının ardından bir açıklama yapan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türkiye genelinde geçtiğimiz yıla oranla kurban derilerinin fiyatlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu söyledi. Sığır derisi fiyatlarında yüzde 50’ye varan bir düşüş olduğunu ifade eden Mustafa Zümbül, koyun derilerinin de yüzde 40 daha ucuza satıldığını söyledi. Deri piyasasında fiyat azalmaları olduğunu belirten Zümbül, “Kurbanlıklar bir hayli yüksek fiyat üzerinden satıldı. Ekonomik kriz de adet ve gelirlerde düşüş olmasında etkili oldu” dedi.
DÖRT GÜN BOYUNCA ÇALIŞMALAR DEVAM ETTİ
Bayramın birinci ve ikinci günün merkezde Çerkezköy Belediyesi’nin tahsis ettiği 4 araç ile deri toplama çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Zümbül, bayramın üçüncü ve dördüncü günü ise ekipmanda tasarrufa giderek 2 araçla çalıştıklarını söyledi. Belde ve köylerde de belediye araçları ve muhtarlar vasıtasıyla deri toplama çalışmalarını yürüttüklerini belirten Mustafa Zümbül, deri toplama çalışmalarında kendilerine yardımcı olan Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Belde belediyeler, muhtarlar, kolluk kuvvetleri, çalışanlar ve kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na bağışlayan vatandaşlara teşekkür etti.

GELİRDE YÜZDE 50 DÜŞÜŞ VAR
Geçtiğimiz yıl Çerkezköy belde ve köylerden 1595 adet koyun, 62 adet keçi ve 5 ton 660 kilogram ağırlığında sığır derisi toplandığını belirten Mustafa Zümbül, geçtiğimiz yıl deri toplama çalışmalarında 22 bin 249,50 TL gelir elde edildiğini kaydetti. Buyıl deri fiyatlarındaki düşüş dolayısıyla elde edilen gelirde yüzde 50’ye varan düşüş olduğunu vurgulayan Mustafa Zümbül, “Bu yıl koyun derisinden 4 bin 432,10 TL, keçi derisinden 190,80 TL ve sığır derisinden 7 bin 117 TL olmak üzere toplam 11 bin 739,90 TL gelir elde edildiğini söyledi.

KOYUN DERİSİNDE DÜŞÜŞ OLDU
Geçtiğimiz yıl merkez, belde ve köylerde toplam 1595 adet koyun derisi toplandığını hatırlatan Mustafa Zümbül, “Bu yıl merkezde 444, Pınarça’da 42, Kapaklı’da 185, Karaağaç’ta 53, Kızılpınar’da 118, Veliköy’de 74, Bahçeağıl’da 14, Uzunhacı’da 36, Yanıkağıl’da 43 ve Karlıköy’de 72 olmak üzere toplam 1081 adet koyun derisi toplandı” dedi.

SIĞIR DERİSİNDE ARTIŞ VAR
Merkezde 25, Pınarça’da 4, Kapaklı’da 11, Karaağaç’ta 4, Veliköy’de 5, Kızılpınar ve Yanıkağıl’da 2’şer adet olmak üzere bu yıl toplam 53 adet keçi derisi toplandığını ifade eden Mustafa Zümbül, geçtiğimiz yıl bu sayının 62 olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl 5 ton 660 kilogram sığır derisi toplandığını belirten Mustafa Zümbül, bu yıl bu oranın arttığını belirterek “Merkezde 145, Pınarça’da 12, Kapaklı’da 25, Karaağaç’ta 22, Kızılpınar’da 11, Veliköy’de 19, Bahçeağıl’da 11, Uzunhacı’da 8, Yanıkağıl ve Karlıköy’de 4’er adet sığır derisi (6 ton 470 kilogram) toplandı” açıklamasını yaptı.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...