***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Aralık 2009 Çarşamba

Macaristan'dan Edirne Belediyesi'ne ziyaret



Macaristan’ın Dunaujvaros şehri Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Edirne Belediyesi’ne gelerek Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret ettiler.
Macaristan’ın Dunaujvaros Belediye Başkanı ve heyetini Edirne’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Edirne Belediyesi ile kurduğunuz dostluktan dolayı memnun oldum. Macaristan Türkiye’nin çok iyi tanıdığı ve dost olduğu bir ulus. Edirne’de kendi evinizdeymiş gibi hissedebilirsiniz. Edirne tarihi ve kültürel bir şehir. Umarım Edirne’den beğenmiş ve memnun kalmış olarak ayrılırsınız. Sizlerle kültürel kardeş şehir olabiliriz. Aramızdaki bu güzel ilişkiyi daha resmi daha düzeyli bir yere getirebiliriz” dedi.
50 bin nüfuslu Dunaujvaroş kentinde Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Dr.Andraş Kalman “26 meclis üyemiz var ve 5 üyemiz bayan. Meclisimiz 3 partiden oluşuyor. Hükümetimiz ile başlarda sorunlar yaşıyorduk fakat şimdi sunduğumuz projeler ile uyumlu ve birlikte yaşamaya alıştık. Siyasetin önüne geçebilmek için önceliklerimizi belirledik. Bu nedenle problem yaşamadan hizmet vermeye çalışıyoruz. Ortak amaçlar için bile olsa bazen siyasi farklılıklar nedeni ile sıkıntı yaşıyoruz. Eğitim, emniyet, sağlık kuruluşları belediyemize bağlı olarak hizmet veriyor. Edirne’yi çok beğendik. Özellikle kent merkezinizin mükemmel olduğunu vurgulamak istiyorum. Ayrıca sokaklarınızın temizliği de dikkatimizden kaçmadı” dedi.
Ziyaretin sonunda Dunaujvaros Belediye Başkanı Dr.Andraş Kalman Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye hediye paketi sundu. Belediye Başkanı Sedefçi’de konuklarına Edirne’ye özgü aynalı süpürge, meyve sabunu vb. simgelerden oluşan hediye paketi sundu.


KAYNAK:EDİRNE BELEDİYE SİTESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...