***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Aralık 2009 Çarşamba

AK PARTİ ÇORLU KADIN KOLU BAŞKANI CANDAN VAR


AK PARTİ ÇORLU KADIN KOLU BAŞKANI CANDAN VAR
“Kadınlarımızın siyasette aktif olarak yer alması, medeniyet yürüyüşümüze güç katacaktır” dedi.
“5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması ve Kadın Hakları Günü” ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük pay sahibi olan Türk kadınına her zaman önem vermiş, milletlerin ilerlemesinde kadınlara verilen değerin etkili olduğunu savunmuştur. Bu nedenle, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkının tanınmasını sağlamıştır.
Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuştuğu tarih olan 5 Aralık 1934 yılından bu yana Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Sağlıklı ve başarılı bir ülkenin temelleri sosyal kimliğini kazanmış ve ayakları üzerinde durmayı başarmış kadınlarla atılır. Toplumsal refahın yükseltilmesi, yarınlarına güvenle bakabilen, mutlu ve huzurlu bir toplum yapısına ulaşılması kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamda yerini alması ve siyasal, kamusal yaşama katılımları ile mümkün olacaktır. Toplumun yarısını oluşturan kadınların siyasal yaşama aktif katılımları, ülke sorunlarının çözümünde etkin rol almalarını sağlayacaktır. Kadınların en küçük yerel birimlerin yönetim kademelerinden itibaren yönetime talip olmalarını ve her düzeyde alınan kararlara aktif olarak katılmalarını sağlamak, toplumun tüm kesimlerinin çaba göstermesi gereken bir konudur. Ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyan Avrupa Birliği sürecinde kadınlarımızın siyasette aktif olarak yer alması, medeniyet yürüyüşümüze güç katacaktır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce sağlayan öncü ülkelerden biri olma onurunu taşımamız, bize önümüzdeki yıllarda daha da ileri adımlar atma sorumluluğunu vermektedir. Bu düşüncelerle bütün kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...